Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζεται ο αναβρασμός για τη συγχώνευση σχολείων στο δήμο Ευρώτα.

9 Φεβρουαρίου 2011.
Συνεχίζεται ο αναβρασμός για τη συγχώνευση και την επακόλουθη κατάργηση σχολείων  στο δήμο Ευρώτα...Συνεχείς διαβουλεύσεις και συζητήσεις εκπροσώπων του δήμου με τοπικούς φορείς της εκπαίδευσης, αλλά και ψηφίσματα συμπαράστασης στο δήμο, που αγωνίζεται να μη προχωρήσει το μέτρο του υπουργείου Παιδείας...
Πιο συγκεκριμένα, χθες, εκδόθηκαν δύο παρόμοια ψηφίσματα από  τα συμβούλια Δημοτικής Ενότητας Σκάλας και Τοπικής Κοινότητας Στεφανιάς...
...Ακολουθούν τα δύο ψηφίσματα : 

1...Ψήφισμα από τη Σκάλα...
..."...Το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, ως εκφραστής της κοινωνίας της Σκάλας, έχει θέση στην εγκύκλιο του Υπουργείου παιδείας για την ίδρυση – συγχώνευση σχολείων Αβάθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης.
...Στα πλαίσια του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας του Δήμου Ευρώτα δεν μπορεί να συναινέσει στη συγχώνευση (κλείσιμο) του όποιου σχολείου της περιοχής του Δήμου Ευρώτα.
...Το Γυμνάσιο – Λύκειο Κροκεών, πέραν της διαχρονικότητας και της ιστορικότητάς του, πρόκειται για σχολείο με ποιοτικά χαρακτηριστικά και υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης.
...Οι σχολικές μονάδες Σκάλας, Βλαχιώτη, Γερακίου και Κροκεών, μαζί με το ΕΠΑΛ της Γλυκόβρυσης και το Εσπερινό Γυμνάσιο Σκάλας, μπορούν, στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, να δώσουν ποιότητα εκπαίδευσης, κοινωνικότητας και αλληλεγγύης για τη νεολαία μας.
...Σαν  κοινωνία της Σκάλας, είμαστε αλληλέγγυοι στην κοινωνία των Κροκεών για την ομαλή λειτουργία του Λυκείου Κροκεών.
...Γνωρίζουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ότι, μια πολιτική συγχώνευσης θα δημιουργήσει, εκτός των άλλων, πολλά προβλήματα και στο Λύκειο Σκάλας (έλλειψη υποδομών κλπ).
...Το Λύκειο Κροκεών είναι αναγκαίο να λειτουργήσει και στο μέλλον και να προσφέρει όσα μέχρι σήμερα προσέφερε σε όλους μας...".

2...Το ψήφισμα της Στεφανιάς...

"...Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι, η σχολική μονάδα των Κροκεών ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ, αποτελεί ιστορικό και συναισθηματικό κομμάτι για τη Στεφανιά.
...Σε αυτό το σχολείο, για πολλές δεκαετίες, διαμορφώθηκαν προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών της παραγωγής και προπάντων της αγροτικής οικονομίας, που δόμησαν το χαρακτήρα τους μέσα σ΄ αυτό το σχολείο.
...Οι πολίτες της Στεφανιάς θα είναι και στο μέλλον ενεργοί συμπαραστάτες της απρόσκοπτης λειτουργίας αυτής της σχολικής μονάδας, που έχει ως μπροστάρη το Νικηφόρο Βρεττάκο..."...

Δεν υπάρχουν σχόλια: