Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

"Οι μεταρρυθμίσεις θα ενισχύσουν το ευρώ"

9 Φεβρουαρίου 2011.
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ αναμένει ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται σε Ελλάδα Ιρλανδία, Πορτογαλία θα ενισχύσουν το ευρώ...
«...Οι αγορές αποτιμούν θετικότερα το ευρώ τις τελευταίες εβδομάδες...», διαπιστώνει ο κ. Ρέγκλινγκ σε άρθρο του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, προσθέτοντας ότι οι παράγοντες της αγοράς «παίρνουν πλέον στα σοβαρά» ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα επιτρέψουν τη διάλυση της Νομισματικής Ένωσης...
...Στον μελλοντικό, μόνιμο μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων ESM που θα διαδεχθεί το Ταμείο EFSF από το 2013 θα προβλέπεται ρήτρα για τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών σε διαδικασία αναδιάρθρωσης χρέους.
«...Πιστώσεις του EFSF και ESM σε χώρες της Ευρωζώνης που περιέρχονται σε δύσκολη θέση θα χορηγούνται μόνον υπό αυστηρό πλαίσιο οικονομικών και πολιτικών όρων», λέει ο κ. Ρέγκλινγκ.
«...Οι συγκεκριμένες πιστώσεις θα πρέπει να επιστρέφονται», υπογραμμίζει ο κ. Ρέγκλινγκ, αντικρούοντας τον ισχυρισμό ότι ο μηχανισμός είναι το πρώτο βήμα για τη μετεξέλιξη της Ευρωζώνης σε ένωση μεταφοράς πόρων.
...Ο κ. Ρέγκλινγκ θεωρεί απαραίτητη την επιστροφή στο «όραμα των ιδρυτών του ευρώ» ότι οι χώρες με αποτελεσματική οικονομική, εργασιακή και κοινωνική πολιτική θα χαράσσουν και την κατεύθυνση στη Νομισματική Ένωση.
...Προσθέτει ότι «...εάν αυτό οδηγήσει σε μεταρρυθμίσεις διάρκειας σε εθνικό επίπεδο - όπως αυτό το διάστημα σε Ελλάδα, Ιρλανδία Πορτογαλία και άλλες χώρες του ευρώ - τότε το ευρώ και η Ευρωζώνη θα βγουν ενισχυμένες από την κρίση...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: