Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Αναβλήθηκε η συνάντηση Χριστόφια – Έρογλου.

25 Φεβρουαρίου 2011.
Η συνάντηση του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, αναβάλλεται για την προσεχή Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, στις 10 π.μ., αναφέρει λακωνικά επίσημη ανακοίνωση...
...Μετά τη λήξη της προηγούμενης συνάντησής τους, στις 17 Φεβρουαρίου, η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ, είπε ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων επιβεβαίωσαν την πρόοδο που επιτεύχθηκε στις δύο τελευταίες συναντήσεις των συμβούλων τους όσον αφορά θέματα οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
...Ωστόσο, ο κ. Χριστόφιας φανερά ενοχλημένος είχε δηλώσει ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν επείγεται για λύση.
...Εισηγήθηκε μάλιστα την εντατικοποίηση των συναντήσεών του με τον κ. Έρογλου, ενώ παράλληλα ζήτησε επαναβεβαίωση της βάσης των συνομιλιών, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών, ενώπιον και του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ.
...Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας τόνισε την ανάγκη διασύνδεσης του Περιουσιακού με το Εδαφικό και σημείωσε ότι ο κ. Έρογλου επιμένει να μην αποδέχεται τη διασύνδεση. Χωρίς τη διασύνδεση, είπε, δεν μπορεί να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις σε ό,τι αφορά το Περιουσιακό.
...Εξάλλου, χθες η Λευκωσία είχε επικρίνει έντονα τις απόψεις Έρογλου σε συνέντευξη του σε τουρκικό κανάλι....(ΡΙΚ, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: