Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Με χημικά όπλα αμύνεται ο Καντάφι.

25 Φεβρουαρίου 2011.
Λίβυος πρώην υπουργός προειδοποίησε πως ο Μουάμαρ Καντάφι μπορεί να χρησιμοποιήσει βιολογικά και χημικά όπλα, καθώς χάνει τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων της χώρας.
...σε δηλώσεις του στο Αλ Τζαζίρα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μουστάφα Αμπντελ Τζαλίλ τόνισε πως ο Καντάφι διαθέτει αυτά τα όπλα και δεν θα διστάσει να τα χρησιμοποιήσει εναντίον πολιτών....«...Τελικά, όταν πιέζεται πραγματικά μπορεί να κάνει οτιδήποτε. Πιστεύω ότι ο Καντάφι θα κάψει όλα όσα έχει αφήσει πίσω του», είπε χαρακτηριστικά ο Τζαλίλ.
...Το καθεστώς της Λιβύης διαθέτει σημαντικές ποσότητες αερίου μουστάρδας. Το 2003 ο Καντάφι συμφώνησε να τερματίσει το πρόγραμμα πυρηνικών και χημικών όπλων και κατέστρεψε περίπου το 50% των όπλων αυτών, αλλά πιστεύεται ότι έχει αποθηκεύσει 9,5 τόνους αερίου μουστάρδας....
...***Σήμερα έγινε γνωστό, ότι :
...Ο Καντάφ αλ-Νταμ, στενός συνεργάτης, σύμβουλος και εξάδελφος του Μουάμαρ Καντάφι, παραιτήθηκε από όλα τα δημόσια αξιώματά του, μετέδωσε σήμερα το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena, επικαλούμενο ανακοίνωση του γραφείου του στο Κάιρο.
...Ο Καντάφ αλ-Νταμ ανακοίνωσε την παραίτησή του από όλα τα αξιώματα στους κόλπους του λιβυκού καθεστώτος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαχείριση της λιβυκής κρίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση που επικαλείται το πρακτορείο Mena.
...Σύμφωνα με το γραφείο του Καΐρου, ο ανώτατος αξιωματούχος της Λιβύης, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τις λιβυο-αιγυπτιακές σχέσεις και διαθέτει κατοικία στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, εγκατέλειψε τη Λιβύη εδώ και μία εβδομάδα.
...Υποβάλλοντας χθες την παραίτησή του, ο Καντάφ αλ-Νταμ «ζήτησε τον τερματισμό του λουτρού αίματος και την επιστροφή στη λογική για τη διαφύλαξη της ενότητας και του μέλλοντος της Λιβύης», σύμφωνα με το Mena.

Δεν υπάρχουν σχόλια: