Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Περιοδεία Ντόρας στον Εβρο.

25 Φεβρουαρίου 2011.
Την ανησυχία της για τον τρόπο με τον οποίο βλέπει η κυβέρνηση το θέμα των μεταναστών σε σχέση με τη Θράκη, εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, Ντόρα Μπακογιάννη, με δηλώσεις της στο περιθώριο των εγκαινίων των γραφείων του Κινήματος στην Αλεξανδρούπολη.
......Επισήμανε ότι έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής μεταναστών στην Ορεστιάδα και σημείωσε: «Η Θράκη και για πολιτικούς και για οικονομικούς, αλλά και για εθνικούς λόγους δεν μπορεί να αποτελέσει το βασικότερο κέντρο υποδοχής όλων των μεταναστών που καταφθάνουν στην Ελλάδα. Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει μια πολύ σαφή θέση πάνω σε αυτό και περιμένω και την απάντηση το υπουργού για να το συζητήσουμε στη Βουλή».

Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι, σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, ότι όλο το βάρος πρέπει να πέσει πάνω στην πολιτική του επαναπατρισμού. «Οφείλουμε να επαναπατρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Ούτε μπορούμε να τους έχουμε εδώ υπό άθλιες συνθήκες,που προσβάλλουν τον ελληνικό πολιτισμό, ούτε, από την άλλη μεριά η φέρουσα ικανότητα της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας μπορεί να αυξηθεί. Αρα είναι αδύνατο να απορροφηθούν όλα τα κύματα που δυστυχώς αναμένεται να έρθουν ακόμα πιο αυξημένα από τη Βόρεια Αφρική και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο ότι όλο το βάρος θα πέσει στον επαναπατρισμό».

...Σε ότι αφορά στην τοποθέτηση φράχτη σε μήκος 12 χιλιομέτρων στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο, είπε ότι πρώτη είχε μιλήσει γι’ αυτή την ανάγκη και τον χαρακτήρισε χρήσιμο για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.
...Σε ερώτηση αν η Ελλάδα θα τα καταφέρει να βγει από την οικονομική κρίση, η κ. Μπακογιάννη απάντησε: «Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, αλλά για να τα καταφέρει πρέπει να σοβαρευθεί και η πολιτική που θα ασκείται να είναι μια πολιτική που θα έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Δυστυχώς, η πολιτική η οποία ακολουθείται από την κυβέρνηση είναι πολιτική με ημίμετρα και όχι με τα αποτελέσματα που επιδιώκουμε. Δεν μείωσε τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ούτε κατά έναν οργανισμό, αλλά αντιθέτως έχουν προστεθεί τρεις».
Τόνισε, επίσης, ότι δεν είναι κατάλληλη η περίοδος για πρόωρες βουλευτικές εκλογές, διότι θα επιδεινώσουν πάρα πολύ την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
...Η κ. Μπακογιάνη επισκέφθηκε το εργοστάσιο φαρμακευτικής έρευνας και παραγωγής «Farmaten», στην Κομοτηνή, το δημαρχείο Σαππών, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ηλία Ιωαννάκη και το χωριό Λύκειο, στο οποίο συναντήθηκε με γυναίκες του χριστιανικού και μουσουλμανικού συλλόγου, άκουσε τα προβλήματα τους μια τάχθηκε υπέρ της αντιμετώπισης τους στο πλαίσιο της ισονομίας και της ισοπολιτείας.
...Το απόγευμα θα επισκεφθεί τον Ιασμο, το δημαρχείο Κομοτηνής, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και στις στις 8.30 το βράδυ θα εγκαινιάσει τα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Κομοτηνή....Αύριο θα περιοδεύσει στην Καβάλα....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: