Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Καρατζαφέρης : Αλλάξτε τον υπουργό Οικονομικών.

25 Φεβρουαρίου 2011.
Για «έλλειμμα εμπειρίας και γνώσης της πραγματικής αγοράς» κατηγόρησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να τον αντικαταστήσει......Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό (Alter), ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε τον κ. Παπακωνσταντίνου «καλό παιδί και αρκετά ευφυή» αλλά, όπως υποστήριξε, «δεν γνωρίζει καθόλου το αντικείμενο του, συνεχίζει να κάνει λάθη επί λαθών, και δουλεύει προς την λάθος κατεύθυνση».
...Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι στη θέση αυτή επιβάλλεται να τοποθετήσει ο πρωθυπουργός ένα έμπειρο άτομο με γνώση και πρακτική εμπειρία της πραγματικής οικονομίας, γιατί, όπως είπε, η θέση αυτή, ιδιαίτερα τώρα κάτω από αυτές τις συνθήκες, απαιτεί άνθρωπο που διαθέτει ουσιαστικές γνώσεις των θεσμών, της λειτουργίας, της ψυχολογίας της «πιάτσας» και της αγοράς.
...Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ «η ταμειακή «πρεμούρα» τον κάνει να παίρνει βεβιασμένες αποφάσεις και λανθασμένα μέτρα» και επίσης « μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια και τραγικό τρόπο σε ένα «καιάδα». Είμαστε σε λάθος δρόμο».
...Παράλληλα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει που πηγαίνει, είναι πανικοβλημένη, συγχυσμένη και συνεχώς βαθαίνει το ρήγμα προς τη σωστή κατεύθυνση. «Θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία αυτής της κυβέρνησης. Πρέπει να φύγει το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα της μονομέρειας, το οποίο ή δεν γνωρίζει, ή φοβάται να γνωρίσει την αλήθεια και να την αντιμετωπίσει. Συνεχώς υπακούει τυφλά και πειθήνια τις μεθόδους και τις συνταγές των τροϊκανών» υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.

...Επανέλαβε την εκτίμησή του περί πρόωρων εκλογών δίδοντας μάλιστα και την ημερομηνία, η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ πιθανότατα θα είναι η 3η Απριλίου. Κατά την εκτίμηση του ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε εκλογές γιατί βλέπει το αδιέξοδο στο οποίο ωθείται η κυβέρνηση του, η οποία, όπως είπε, «θυμίζει την αντίστοιχη κυβέρνηση του κ. Καραμανλή πριν πέσει».
«...Βλέποντας ότι οδηγείται σε μια αναγκαία απόδραση ο κ. Παπανδρέου, δεν θα ήθελε να έχει την απαξιωτική τύχη του κ. Καραμανλή, και θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να εξέλθει από αυτή την κατάσταση, λιγότερο τραυματισμένος», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
...Εκτίμησε επίσης ότι σήμερα μόνο τρία κόμματα μπορούν να είναι στην κεντρική πολιτική σκηνή, τα οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, είναι το δικό του, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που «μπορούν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές πρόγραμμα και μια προοπτική για το αύριο και το μέλλον της χώρας». Χαρακτήρισε επίσης το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμματα που έχουν αποφασίσει να περιθωριοποιηθούν με τις τακτικές της επαναστατικής γυμναστικής που εφαρμόζουν και ακολουθούν.
...Για τι σχέσεις του ΛΑΟΣ με τη ΝΔ ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι... «δεν είναι «πόδι-πόδι"»ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Σαμαράς διαθέτει και την εμπειρία και την σοφία να δει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν το 2009, και πολύ περισσότερο όπως το 2007. «Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε αυτή την «ανορθογραφία», η οποία ενοχλούσε την μεγάλη βάση της παράταξης. Είναι μια πορεία ανεξάρτητη του ενός από του άλλου, αλλά σε ελεγχόμενα νερά. Έχω την αίσθηση ότι έχει αποκατασταθεί ένας μεγαλύτερος σεβασμός και εκτίμηση από ότι ήταν πριν μερικούς μήνες», ανέφερε.
...Δεν έκρυψε, πάντως, τους φόβους του για το ενδεχόμενο να βρεθούν κάποιοι «βασιλικότεροι του βασιλέως» που όπως είπε θα προσπαθήσουν «να τορπιλίσουν και να ναρκοθετήσουν μια τέτοια προσπάθεια, προκειμένου να εξασφαλίσουν την προσωπική τους ελάχιστη ιδιοτέλεια μέσα στο πολιτικό γίγνεσθαι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: