Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

"Το ΠΑΣΟΚ δουλεύει για τη χώρα, ο Σαμαράς για τη πάρτη του...

10 Φεβρουαρίου 2011.
"...Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα στηρίζει τις αλλαγές προς το καλύτερο και προτάσσει το κοινό καλό και την συλλογική προκοπή έναντι των συντεχνιακών συμφερόντων...'...Αυτό, δήλωσε σήμερα προς τους πολιτικούς συντάκτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής...
«...Η διαφορά μας με την ΝΔ είναι ότι εμείς δουλεύουμε για την χώρα, ενώ η ΝΔ για το κόμμα της» είπε επίσης, χαρακτηριστικά,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος...ενώ για τις κινητοποιήσεις των εγκάθετων γαλάζιων αγροτών, είπε : «...Δεν επρόκειτο και δεν πρόκειται για γενικευμένη αντίδραση αγροτών, είναι μια ομάδα αγροτών που η ΝΔ υπερασπίζεται με τέτοιο σθένος και τέτοιο θράσος φρασεολογίας που πραγματικά μας εκπλήσσει...»....Ανακεφαλαιώνοντας δε τη μέχρι τώρα κυβερνητική πολιτικής επεσήμανε ότι «...δεν διστάσαμε και δεν διστάζουμε να συγκρουστούμε με κατεστημένα, με συντεχνίες, με βολεμένους, με παράγοντες, ακόμα και πολιτικούς παράγοντες που επιζητούν την στασιμότητα και αντιτίθενται σε κάθε προσπάθεια προόδου της ίδιας της κοινωνίας...».
«...Η κυβέρνηση προασπίζει και θα συνεχίσει να προασπίζει το συλλογικό συμφέρον και θα έχει απέναντί της τις συντεχνίες και την συντήρηση, δουλεύουμε για το δημόσιο καλό και για την προστασία όλων των πολιτών» πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής.

...Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών σε περίπτωση που δεν υπάρξει συναίνεση στο «μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει θέμα προκήρυξης εκλογών, το εθνικό συμφέρον μας οδηγεί ακριβώς στο αντίθετο η κατάσταση και οι έλληνες πολίτες δεν σηκώνουν πειραματισμούς, όποιος θέλει εκλογές ας βγει να το ζητήσει» κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «σενάρια που εκπορεύονται από διάφορους χώρους για ίδιους πολιτικούς λόγους».
...Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης επικεντρώνεται στην δημιουργία μιας Ελλάδας αλλαγμένης και απαλλαγμένης από τις παθογένειες του παρελθόντος, ενώ σε ότι αφορά την συναίνεση είπε ότι «εμείς την ζητούσαμε από την πρώτη στιγμή πριν ακόμα κορυφωθεί η κρίση».
«...Η κυβέρνηση προχωράει και τώρα που δεν έχει την συναίνεση άλλων δυνάμεων...» είπε ο κ. Πεταλωτής προσθέτοντας ότι η συναίνεση δεν σημαίνει ότι οι άλλες δυνάμεις δεν θα έχουν την δική τους πολιτική ή τις δικές τους απόψεις, ωστόσο τόνισε ότι για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής υπάρχουν άξονες πάνω στους οποίος μπορεί να υπάρξει συναίνεση.
...Σε ότι αφορά ειδικά το «μεσοπρόθεσμο σχέδιο» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι για πρώτη φορά η χώρα αποκτά οικονομικό σχεδιασμό ετών και πρόσθεσε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συναισθανθούν την ευθύνη και να συμβάλλουν.
...Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχει νομιμοποίηση για την κυβέρνηση, επικαλούμενος τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ επέκρινε την ΝΔ για διακίνηση σεναρίων περί εκλογών.
«...Η διαφορά μας με την ΝΔ είναι ότι εμείς δουλεύουμε για την χώρα, ενώ η ΝΔ για το κόμμα της» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
...Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις της ΝΔ σε σχέση με το «μεσοπρόθεσμο σχέδιο» της κυβέρνησης, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «η ΝΔ αφού ταλαντεύτηκε και ταλαντεύεται στο πώς να εξηγήσει την στείρα αντιμνημονιακή της πολιτική, έχει καταθέσει προτάσεις που είναι τόσο θεωρητικές, ώστε δεν είναι εφαρμόσιμες».
...Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «φτωχές προτάσεις» της ΝΔ προσθέτοντας ότι «περιμένουμε συμβολή με πραγματικές προτάσεις».
...Ο κ. Πεταλωτής κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλάβει τις ευθύνες του και «να αποκτήσει μια γλώσσα», χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα «πολυγλωσσίας» της ΝΔ την «στάση της στην Υγεία, όπου από την μια δεν στηρίζει την κατάληψη (του αμφιθεάτρου του υπουργείου Υγείας) και από την άλλη τα στελέχη της είναι εκεί».
«...Ας αποκτήσει η ΝΔ πολιτική γραμμή για το συμφέρον της χώρας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
...Ερωτηθείς αν υπάρχει θέμα κοινοβουλευτικής τάξης με το «μεσοπρόθεσμο σχέδιο» ο κ. Πεταλωτής είπε ότι δεν εγείρεται τέτοιο θέμα, πρόσθεσε ότι την πορεία του σχεδίου αυτού θα την καθορίσει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ τόνισε ότι το σημαντικό έγκειται στο ότι ανοίγει η συζήτηση για τον οικονομικό σχεδιασμό «μέσω του οποίου βγαίνουμε από τα αδιέξοδα του παρελθόντος».
...Επιπλέον ο κ. Πεταλωτής είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την μεθόδευση του διαλόγου με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

***Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ιδιαίτερα οξύς απέναντι σε όσα είπε η ΝΔ για την αστυνομική απαγόρευση συναθροίσεων στον Ν. Σερρών λέγοντας ότι «...επιστρέφουμε στην ΝΔ τα περί «αντιδημοκρατικού κατήφορου» και «φασισμού"».

«...Όλοι έχουν δικαίωμα στην διαμαρτυρία, αλλά υπάρχει και όριο» είπε ο κ. Πεταλωτής, κατηγορώντας την ΝΔ ότι «παρακινεί αγρότες να κλείσουν τα σύνορα στον Προμαχώνα για να υπάρξει πρόβλημα και στο εσωτερικό της χώρας και σε σχέση με την Βουλγαρία».
«...Δεν επρόκειτο και δεν πρόκειται για γενικευμένη αντίδραση αγροτών, είναι μια ομάδα αγροτών που η ΝΔ υπερασπίζεται με τέτοιο σθένος και τέτοιο θράσος φρασεολογίας που πραγματικά μας εκπλήσσει...» είπε ο κ. Πεταλωτής....
«...Είναι εθνικό χρέος να μην κλείσουν τα σύνορα στον Προμαχώνα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποδίδοντας στην ΝΔ «θράσος» όταν «έρχεται με ακραία φρασεολογία, όπως «Επταετία», «αντιδημοκρατικός κατήφορος» και «φασισμός"» και προσθέτοντας ότι «η ΝΔ εκφράζει μια παράταξη που έχει ταυτιστεί με τις χειρότερες καταστάσεις της χώρας μας σε επίπεδο δημοκρατικών ελευθεριών, εδώ και πολλές δεκαετίες, η μνήμη των πολιτών και της ιστορίας του τόπου αυτού είναι πρόσφατη και καταγεγραμμένη».

***«Ευφάνταστα» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ορισμένα «από τα πολλά σενάρια που κυκλοφορούν γενικώς» για την άσκηση «Καλλίμαχος» στρατιωτικής ταξιαρχίας στο Κιλκίς και ερωτηθείς αν η άσκηση συνδέεται με την πανεργατική απεργία της 23ης Φεβρουαρίου.
...Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι η εν λόγω άσκηση ήταν προγραμματισμένη στα πλαίσια συμβατικής υποχρέωσης της Ελλάδας, καθώς το προσωπικό της συγκεκριμένης ταξιαρχίας εκπαιδεύεται προκειμένου να μπορέσει να εκπληρώσει την αποστολή της σε περίπτωση συμμετοχής της μαζί με αντίστοιχα στρατιωτικά σώματα από την Βουλγαρία την Ρουμανία και την Κύπρο με αντικείμενο «την πρόληψη κρίσεων, τον διαχωρισμό αντιμαχόμενων δυνάμεων, την σταθεροποίηση, την ανοικοδόμηση και την παροχή βοήθειας σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις».

«...Για να υπάρξει εμπλοκή αυτών των δυνάμεων, απαιτείται ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και υποβολή αιτήματος του ΟΗΕ προς την ΕΕ» είπε ο κ. Πεταλωτής χαρακτηρίζοντας την άσκηση «συνηθισμένη που έχει να κάνει με ανθρωπιστική αποστολή» και προσθέτοντας ότι «είναι τελείως απαράδεκτο να συνδέεται με τις λαϊκές κινητοποιήσεις τις οποίες σαφέστατα σεβόμαστε».
...Ερωτηθείς αν το αντικείμενο της άσκησης αφορά το εξωτερικό, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «είναι στα πλαίσια συγκεκριμένων αποστολών», ωστόσο στην παρατήρηση ότι «ο κ. Μπεγλίτης στη Βουλή επιφυλάχθηκε να απαντήσει και διέταξε την διακοπή της άσκησης», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο ίδιος έχει την ενημέρωση στην οποία προέβη.
...Ερωτηθείς και πάλι αν υπάρχει περίπτωση οι δυνάμεις αυτές να χρησιμοποιηθούν εντός Ελλάδας, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «οι δυνάμεις αυτές έχουν να κάνουν μόνο με συγκεκριμένη αποστολή και υπό αυστηρές προϋποθέσεις, στην περιοχή μας και την χώρα μας δεν νομίζω ότι θα δούμε τα επόμενα χρόνια τέτοιου είδους αναγκαιότητες, αυτές θα αντιμετωπιστούν όπου πρέπει, ευτυχώς στην χώρα μας δεν υπάρχει τέτοια αναγκαιότητα ούτε προβλέπεται να υπάρχει».

***Σχετικά με την πορεία των ερευνών για τους δολοφονημένους της Marfin και τους δράστες της επίθεσης στον πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη μετά την εξεύρεση όσων είχαν επιτεθεί στον κ. Αλαβάνο, ο κ. Πεταλωτής παρέπεμψε στην Εισαγγελία καθώς οι ανακοινώσεις γίνονται από εκεί.
...Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς -με βάση απάντηση που δόθηκε στον ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Παπαστάμκο- γιατί η χώρα μας δεν έχει κάνει αίτηση για κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας όπως έκαναν 5 άλλες χώρες, είπε ότι «πρώτον είναι σημαντικό ότι έχουμε στοιχεία αξιόπιστα που δεν μαγειρεύονται όπως επί ΝΔ» και πρόσθεσε ότι «περιμέναμε αύξηση της ανεργίας, από εκεί και πέρα με μια σειρά ενέργειες που έχουν να κάνουν περισσότερο με το υπουργείο Εργασίας και προμετωπίδα τον ΟΑΕΔ καθορίζουμε πολιτικές προστασίας της εργασίας, διατήρησης θέσεως και ενίσχυσης και επιχειρήσεων προκειμένου να κρατούν τις θέσεις εργασίας, στα πλαίσια αυτά εξαντλούνται όλα τα περιθώρια που υπάρχουν και που δικαιούμαστε να υπάρχουν ώστε να προστατεύονται οι θέσεις εργασίας».

***Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, συνάντησε πριν από την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αντιπροσωπεία συνταξιούχων στον Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: