Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Παπανδρέου : Με αποφασιστικότητα οι μεταρρυθμίσεις...

10 Φεβρουαρίου 2011.
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζονται για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση, παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις από ορισμένους κλάδους, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κλείνοντας την ημερίδα που οργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών με τη διάσκεψη των προέδρων των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων που συνήλθε στην Αθήνα...

...Ο κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις όλοι γνωρίζουν ότι οι αλλαγές είναι απαραίτητες και πρόσθεσε:"Δεν θα ζητήσω συγνώμη για το γεγονός ότι τα βάζουμε με κεκτημένα συμφέροντα του παρελθόντος. Θα εκθέτουμε κάθε περίπτωση διαφθοράς, όποιος και να ευθύνεται γι' αυτήν. 
...Υπάρχει συνείδηση στον Ελληνικό λαό, παρά το γεγονός ότι είναι πραγματικά οδυνηρές αυτές οι αλλαγές - και το βλέπουμε αυτό, με τις αντιδράσεις στους δρόμους της Αθήνας, οι οποίες είναι ένας δημοκρατικός τρόπος, για να εκφράζει ο λαός τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει - ότι αυτές οι βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις ήταν απαραίτητες, για να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη οικονομία και μια χώρα πιο ασφαλή, σε τελική ανάλυση».
...Ο πρωθυπουργός εστίασε στα πρώτα θετικά σημάδια στην οικονομία κάνοντας αναφορά στην αύξηση των εξαγωγών κατά 38% το 2010 και στην ενίσχυση των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων, όπου το τουριστικό ρεύμα αυξήθηκε πάνω από 200% ενώ προανήγγειλε ότι τον Απρίλιο πρόκειται να γίνει κοινή συνεδρίαση στην Αθήνα των υπουργικών συμβουλίων των δυο χωρών.

...Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τους κορυφαίους παράγοντες του αμερικανοϊσραηλινού λόμπι για τις προτάσεις που συζητούνται στην Ε.Ε για την αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι τόσο οι Ελλάδα όσο και η Ευρώπη θα τα καταφέρει. «Στόχος είναι να κάνουμε την Ευρώπη πιο ανταγωνιστική πιο νεωτεριστική με επενδύσεις στην καινοτομία και την πράσινη ανάπτυξη στις υποδομές μέσω της έκδοσης ευρωομολόγου».
...Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις εξελίξεις στην Αίγυπτο, τονίζοντας ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή, η ομαλή αποκατάστασή στην χώρα και υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με το Ισραήλ και υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στην περιοχή. Απαντώντας, μάλιστα, σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής συντονιστή Άλαν Σάλοου κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα και η Ε.Ε. θέλουν ειρήνη και επίλυση των προβλημάτων με τα κράτη της περιοχής να σέβονται την κυριαρχία και ασφάλεια του Ισραήλ.
...Αναφερόμενος επίσης στο Παλαιστινιακό επανέλαβε την θέση για τη ίδρυση ενός ανεξάρτητου και σταθερού κράτους, το οποίο τόνισε θα είναι υπέρ της ασφαλείας του Ισραήλ.
...Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για συνεννόηση με την ρωσική ηγεσία για ανταλλαγή αρχείων σχετικά με τις εβραϊκές κοινότητες στην Ελλάδα και τη Ρωσία.
***Στην ημερίδα που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωσαν για θέματα της αρμοδιότητάς τους τα κορυφαία στελέχη της ισραηλινής διασποράς ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: