Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Τσίπρας περί...μνημονίου και χρέους...

12 Φεβρουαρίου 2011.
«...Το μνημόνιο δεν ήρθε για να μειώσει το χρέος. Η ουσία του μνημονίου ήταν η κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και το ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας, όπως ανερυθρίαστα ανήγγειλαν χθες οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του ΔΝΤ. Στόχος τους, μέσω της εσωτερικής υποτίμησης να κάνουν τους Έλληνες φτωχότερους και το κεφάλαιο ισχυρότερο...», δήλωσε στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.......Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει συνειδητά επιλέξει με ποιού το μέρος είναι, χαρακτηρίζοντας προσχηματικές τις αποστάσεις, που πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της τρόικας. «Η κυβέρνηση έχει επιλέξει ένα δρόμο. Τον δρόμο του μνημονίου, της κοινωνικής χρεοκοπίας και του οικονομικού αδιεξόδου. Αν η κυβέρνηση δε συμφωνεί με γενική εκποίηση, δε σκοπεύει να ξεπουλήσει τη χώρα σε τιμή ευκαιρίας, τι ζητάει συναίνεση; Ας βγει καθαρά να καταγγείλει το μνημόνιο, όχι τους υπαλλήλους της τρόικας. Ας καταγγείλει το μνημόνιο τώρα. Όλα τα υπόλοιπα είναι φτηνά επικοινωνιακά παιχνίδια», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε:

«Έχουν ήδη συμφωνήσει στη Σύνοδο Κορυφής για τη συνταγματοποίηση του μνημονίου, της φτώχειας και της εξαθλίωσης και τώρα το παίζουν αιφνιδιασμένοι. Και όλ' αυτά ερήμην του λαού, αλλά και της εθνικής αντιπροσωπείας».

Ο κ. Τσίπρας επέκρινε τη στάση της ΝΔ και του προέδρου της, Αντ. Σαμαρά, για αντιμνημονιακή ρητορική. «Το ότι τον Ιούλιο του 2010 ο κ. Σαμαράς ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ότι δεν προχωράει σε «τολμηρή προώθηση» ιδιωτικοποιήσεων, αποδεικνύει ότι οι αντιρρήσεις της ΝΔ για το Νέο Μνημόνιο είναι απλώς υποκριτικές», είπε.

...Αναφερόμενος στην προοπτική «Γερμανοποίησης» της Ευρώπης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε πως «η Ευρωπαϊκή Αριστερά αγωνίζεται και διεκδικεί την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας και την αντίσταση στις πολιτικές, που ενισχύουν και βαθαίνουν τον αντικοινωνικό χαρακτήρα του σημερινού Συμφώνου».
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την υποστήριξη του κόμματός του στο κίνημα των διοδίων και των εισιτηρίων, χαρακτηρίζοντάς το ως »απόλυτα δικαιολογημένη αντίδραση αξιοπρέπειας, απέναντι σε μια πολιτική που βγάζει τον κόσμο έξω από τα ρούχα του».
«...Η κυβέρνηση, προσπαθώντας να συκοφαντήσει αυτό το κίνημα ανυπακοής, μιλάει για «τζαμπατζήδες». Στην πραγματικότητα, όλοι αυτοί βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, όχι μόνο γιατί παρανομούν, αλλά γιατί υποτίμησαν τις αντιδράσεις του κόσμου», είπε και πρόσθεσε: «Να το γνωρίζει καλά το σύστημα της διαπλοκής. Η σύγκρουσή μας μαζί του θα είναι σφοδρή και ασυμφιλίωτη. Θα είμαστε μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό».
...Επιπλέον, υποστήριξε πως «η κυβέρνηση κάνει ανοιχτά την επιλογή της αυταρχοποίησης. ...Ποινικοποιεί τη μη πληρωμή των διοδίων. Ποινικοποιεί την αντίσταση στην αύξηση των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών. Ποινικοποιεί την κυκλοφορία, όπως στις Σέρρες. Μέχρι και στρατιωτικές ασκήσεις γίνονται για την καταστολή του πλήθους που ζητά, αλήθεια τι ειρωνεία, Ελευθερία και Ειρήνη. Είναι επικίνδυνα φαινόμενα και ο δρόμος της κυβέρνησης είναι ολισθηρός. Τους φταίνε οι πάντες. Οι οδηγοί, οι αγρότες, οι μετανάστες, οι φοιτητές, οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί, οι νοσηλευτές. Οι μόνοι που δεν φταίνε για τον κ. Παπανδρέου είναι οι συνεργάτες του και τα μεγάλα συμφέροντα».

...Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε πως η ίδια η κρίση «γονιμοποιεί» ενωτικές διεργασίες, κοινές δράσεις και διεκδίκηση κοινών εναλλακτικών προς το μνημόνιο πολιτικών, σ΄ ένα μεγάλο φάσμα δυνάμεων από τους εξ΄αριστερών διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ μέχρι και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής και πολιτικής οικολογίας.
«...Σ΄αυτή την κατεύθυνση συμμετέχουμε ως ΣΥΝ και ως ΣΥΡΙΖΑ σε πρωτοβουλίες που θα ενταθούν στο επόμενο διάστημα, με στόχο να δημιουργηθεί μία νέα δυναμική και μία νέα ελπίδα, μία θετική διέξοδος στις αναζητήσεις του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας μας, που στέκεται κριτικά, σήμερα, απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Σε μια περίοδο κοινωνικής ισοπέδωσης, η ευρύτερη δυνατή ενότητα δυνάμεων είναι αναγκαιότητα. Είναι, λοιπόν, περιττή πολυτέλεια η αδυναμία μας να συνεννοηθούμε μεταξύ μας για τα αυτονόητα».
...Αναφερόμενος στο ζήτημα της απεργίας πείνας των μεταναστών, ο κ. Τσίπρας δήλωσε:«Είμαστε στο πλευρό των μεταναστών και τώρα που η κατάσταση είναι οριακή. Είμαστε υπερήφανοι για τη στάση των βουλευτών μας και των στελεχών μας στη νύχτα της κρίσης. Προχθές, καταθέσαμε πλήρες σχέδιο νόμου για το μεταναστευτικό ζήτημα, που δίνει μία διέξοδο. Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στα δίκαια αιτήματα των απεργών πείνας».
...Σχολιάζοντας, τέλος, την εξέγερση του αιγυπτιακού λαού, σημείωσε πως «ο ξεσηκωμός των λαών της Β. Αφρικής απέναντι στους δυνάστες του αποτελεί νίκη για όλους τους λαούς που τούτες τις δύσκολες μέρες της κρίσης βλέπουν να χάνουν δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες και με αίμα»....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: