Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ένταλμα σύλληψης κατά του πρώην προέδρου του Πακιστάν .

12 Φεβρουαρίου 2011.
Πακιστανικό δικαστήριο εξέδωσε σήμερα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην προέδρου Περβέζ Μουσάραφ στο πλαίσιο της έρευνας της δολοφονίας της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο, ανακοίνωσε σήμερα ειδικός εισαγγελέας....
Το δικαστήριο στην πόλη Ραβαλπίντι, κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, έδωσε επίσης εντολή ο πρώην πρόεδρος να παρουσιαστεί στις αρχές προσωπικά στις 19 Φεβρουαρίου......Τη Δευτέρα η ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνών (FIA) ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο Μουσάραφ είναι ένας από τους υπόπτους της δολοφονίας της Μπούτο.
Η Μπούτο που διετέλεσε πρωθυπουργός την περίοδο 1988-1990 και 1993-1996 σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας μετά μια προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Ραβαλπίντι, στις 27 Δεκεμβρίου 2007, λίγες εβδομάδες αφότου επέστρεψε στη χώρα της ύστερα από οκτώ χρόνια αυτοεξορίας.
Έκθεση του ΟΗΕ τον Απρίλιο του 2010 επισήμαινε ότι ο τότε πρόεδρος της χώρας, ο στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ, γνώριζε πως υπήρχαν πολλές απειλές κατά της Μπούτο. Ωστόσο η κυβέρνησή του απλώς ενημέρωνε το επιτελείο της πρώην πρωθυπουργού και τις τοπικές αρχές και δεν φρόντιζε να της παράσχει ασφάλεια ανάλογη με τις απειλές που δεχόταν.

***Ο Περβέζ Μουσάραφ, εναντίον του οποίου εκδόθηκε σήμερα ένταλμα σύλληψης από την πακιστανική δικαιοσύνη στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία της πακιστανής πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο, δεν πρόκειται να συμμορφωθεί και επιστρέψει στη χώρα του για να εμφανιστεί ενώπιον των δικαστικών αρχών, δήλωσε εκπρόσωπός του στο Λονδίνο, όπου ζει αυτοεξόριστος ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν.
«Οχι δεν θα επιστρέψει (στο Πακιστάν) για να εμφανιστεί ενώπιον των δικαστικών αρχών. Εάν αποφασίσει να επιστρέψει, αυτή θα είναι μια πολιτική επιστροφή», δήλωσε ο Φαουάντ Σόντρι, εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Ενωσης, του κόμματος του Μουσάραφ.
«Η υπόθεση αυτή είναι εντελώς γελοία. Πώς είναι δυνατό να διώκεται ο πρόεδρος μιας χώρας εέπειδή δεν κατάφερε να εγγυηθεί την ασφάλεια κάποιου;», αναρωτήθηκε ο Σόντρι, ο οποίος υποστήριξε ότι η πακιστανική δικαιοσύνη προσπαθεί να πολιτικοποιήσει την υπόθεση και να εμπλέξει τον Μουσάραφ επειδή ο τελευταίος είχε απομακρύνει από τη θέση του τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το 2007...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: