Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Υπουργός στις Φιλιππίνες, αυτοκτόνησε στον τάφο των γονιών του...

8 Φεβρουαρίου 2011.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας και πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων των Φιλιππίνων, Άνχελο Ρέγες, αυτοκτόνησε  σήμερα, μπροστά στον τάφο των γονιών του, εβδομάδες μετά τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν σε βάρος του για διαφθορά...
Ο Άνχελο Ρέγες, 65 χρόνων, πυροβολήθηκε στο στήθος, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Όνα, ο οποίος έσπευσε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο Ρέγες.  ...Ένας επιστάτης στο κοιμητήριο έκανε γνωστό πως ο Ρέγες αυτοπυροβοληθηκε, αφού ζήτησε από τους συνοδούς του να τον αφήσουν μόνο του στον τάφο και να τον περιμένουν στο αυτοκίνητο.
    "...Μετά άκουσα ένα πυροβολισμό", είπε ο επιστάτης σε τοπικό ραδιοσταθμό. "Έτρεξα προς το μέρος του και οι γιοι του και οι συνεργάτες του έτρεξαν κι αυτοί. Τον βρήκαμε σωριασμένο πάνω στον τάφο της μητέρας του". 
..Ο Ρέγες κατηγορούταν ότι δωροκήθηκε με 50 εκατομμύρια πέσος (1,14 εκατομμύριο δολάρια) στο τέλος της θητείας του, ως επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων. Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία, η οποία αποκαλύφθηκε από έναν πρώην αξιωματικό των οικονομικών υπηρεσιών του στρατού. 
...Ο τελευταίος κατέθεσε σε έρευνα της Γερουσίας ότι η πληρωμή ήταν ένα "δώρο αποχώρησης" για την αποστρατεία του Ρέγες και πως η σύζυγος και τα παιδιά του είχαν λάβει επίσης παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά. 
...Ο Ρέγες είχε κληθεί να εμφανιστεί σήμερα στη Βουλή που διεξάγει χωριστή έρευνα. Ο Άνχελο Ρέγες ήταν αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων όταν ο τότε πρόεδρος Τζόζεφ Εστράντα, ο οποίος καταδικάσθηκε αργότερα για διαφθορά, ανατράπηκε το 2001 από μαζική εξέγερση η οποία υποστηρίχθηκε από το στρατό. Έγινε στη συνέχεια υπουργός Άμυνας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη διάρκεια της διακυβέρνησης της πρώην προέδρου Γκλόρια Μακαπαγκάλ Αρόγιο, η οποία έχει επίσης κατηγορηθεί για διαφθορά...(ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: