Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η τρόικα στον Παπακωνσταντίνου.

8 Φεβρουαρίου 2011.
Η πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, η «απελευθέρωση» των «κλειστών» επαγγελμάτων, το φορολογικό νομοσχέδιο και η εξειδίκευση των μέτρων, ύψους 12,77 δισ. ευρώ (5,2% του ΑΕΠ), για την τριετία 2012- 2014, βρίσκονται στο επίκεντρο των συναντήσεων των επικεφαλής της τρόικας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών....
...Με τον υπουργό Οικονομικών, συναντήθηκαν, χθες, στο υπουργείο Οικονομικών, οι επικεφαλής της τρόικας. Με τον κ. Παπακωνσταντίνου θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της επικύρωσης του αναθεωρημένου μνημονίου και της έγκρισης της τέταρτης δόσης, ύψους 15 δισ. ευρώ, του δανείου. 
...Αντικείμενο των επαφών με τον υπουργό Οικονομικών, είναι, κυρίως, η πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, η «απελευθέρωση» των «κλειστών» επαγγελμάτων και το φορολογικό νομοσχέδιο. 
...  Επίσης, η εξειδίκευση των μέτρων, ύψους 12,77 δισ. ευρώ (5,2% του ΑΕΠ), για την τριετία 2012- 2014. Τα μέτρα αυτά, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τις προσεχείς εβδομάδες, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και, βάσει του μνημονίου, να έχουν αποτελέσει νόμο του κράτους έως το τέλος Απριλίου. 
... Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα περιγράψει ποσοτικά τα συγκεκριμένα μέτρα, κατανέμοντάς τα σε πεδία και σε έτη και θα τα εξειδικεύσει αργότερα. Από το συνολικό ποσό, το 1/3 αναμένεται να προέλθει από την αύξηση των εσόδων και το υπόλοιπο από τη μείωση των δαπανών. ..Στόχος είναι να υπάρξει απόδοση 2,6 δισ. ευρώ το 2012 και από περίπου 5 δισ. ευρώ το 2013 και το 2014....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: