Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

"Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται "

28 Φεβρουαρίου 2011
Την πεποίθηση ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται με τις αποφάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης και τη συνεργασία της με την Τρόϊκα, διατύπωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέας Ηλιάδης.......Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Τράπεζας για το 2010 (στα 306 εκατ. ευρώ ανήλθαν το 2010 τα κέρδη μετά τη φορολογία για την Τράπεζα Κύπρου) και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ηλιάδης επεσήμανε ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα είναι βήματα για ανάπτυξη και πρόσθεσε ότι είναι εκτός ατζέντας το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
...Ο κ. Ηλιάδης τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει εκτός ευρώ, γιατί αυτό θα είναι το τέλος του ευρώ. Με τη συμπαράσταση της Ευρώπης, η Ελλάδα μπορεί να ανταπεξέλθει από την οικονομική κρίση».
...Το 2011 θα είναι δύσκολη χρονιά, αλλά, όπως εκτίμησε, η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τον πλούτο της, ενώ ήδη παρατηρείται αύξηση των εξαγωγών της.
...Εξ άλλου, ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου Θεόδωρος Αριστοδήμου, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά πόσο υπάρχει ενδεχόμενο συγχώνευσης της Τράπεζας Κύπρου με κάποια Τράπεζα στην Ελλάδα, είπε ότι δεν είναι φρόνιμο να απαντάμε σε υποθετικά ερωτήματα.
...Ωστόσο, τόνισε ότι η Τράπεζα Κύπρου «θα συνεχίσει την πορεία της αυτόνομης ανάπτυξης της».
...Για το ίδιο θέμα ο διευθύνων σύμβουλος, Ανδρέας Ηλιάδης παρέπεμψε σε δήλωση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι οι συγχωνεύσεις τραπεζών στην Ελλάδα δεν θα φέρουν λύση εκτός, αν ανακάμψει η οικονομία της χώρας.

...Μιλώντας για τα αποτελέσματα της τράπεζας για το 2010, ο κ. Ηλιάδης σημείωσε ότι το 2010 ήταν συνέχεια μιας δύσκολης πορείας που ξεκίνησε πριν από τρία με τέσσερα χρόνια, σημειώνοντας ότι η τράπεζα συνέχισε τη σταθερή της πορεία παρά τις προκλήσεις.

«Θεωρώ ότι οι προκλήσεις είναι μπροστά μας», υπογράμμισε ο κ. Ηλιάδης αναφέροντας ότι το αποκορύφωμα της χρονιάς ήταν η υποβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης.
...Σαν τράπεζα, σημείωσε, προσπαθούμε να έχουμε ισχυρή ρευστότητα, λέγοντας ότι η τράπεζα δεν στηρίζεται στις διεθνείς αγορές για δανεισμό. Η επίτευξη των στόχων μας, είπε, δείχνει πόσο σωστές ήταν οι εκτιμήσεις και οι επιλογές μας.
...Για το 2011, είπε ο κ. Ηλιάδης, οι προοπτικές είναι σταθερές παρά τις προκλήσεις.
...Ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου Θεόδωρος Αριστοδήμου, τόνισε ότι ο στόχος που έχει θέσει η τράπεζα από την αρχή έχει επιτευχθεί, καθώς ανακοίνωσε κέρδη €306 εκ.
Στα 306 εκατ. ευρώ ανήλθαν το 2010 τα κέρδη μετά τη φορολογία για την Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με τα Οικονομικά Αποτελέσματα, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Συγκρότημα.
...Τα συνολικά έσοδα σημείωσαν ετήσια αύξηση 13% και ανήλθαν σε 1.450 εκατ. ευρώ για το 2010, ενώ τα κέρδη πριν τις προβλέψεις για το 2010 ανήλθαν σε €725 εκατ. και σημείωσαν αύξηση 18% έναντι του 2009.
...Παρά τη σημαντική αύξηση των κερδών, πριν τις προβλέψεις, η συντηρητική πολιτική του Συγκροτήματος όσον αφορά τις προβλέψεις, είχε ως αποτέλεσμα τα κέρδη μετά τη φορολογία να μειωθούν κατά 2% το 2010 και να ανέρχονται σε 306 εκατ. ευρώ.
«...Το Συγκρότημα πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει στις αρχές του 2010, διατηρώντας υψηλά επίπεδα κερδοφορίας και θετική συνεισφορά στα κέρδη από όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται» αναφέρεται στην έκθεση των αποτελεσμάτων.
...Προστίθεται ότι η Τράπεζα διατηρεί υγιή ρευστότητα, με δείκτη δανείων προς καταθέσεις 84% και ισχυρή κεφαλαιακή βάση, η οποία θα ενισχυθεί περαιτέρω με την έκδοση μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου...
...Ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ανέρχεται στο 11,9%, ενώ ο ενδεικτικός (proforma) δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας και πρωτοβάθμιων κεφαλαίων βρισκόταν στις 31 Δεκεμβρίου 2010 στο 14,0% και 12,7% αντίστοιχα.

...Παρά την επιδείνωση, αναφέρεται ότι η ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου παραμένει σε αποδεκτά επίπεδα (ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων 7,3%) λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες στο οικονομικό περιβάλλον.
...Επίσης, σύμφωνα με την εκτίμηση κερδών για το 2011, αναφέρεται ότι τα κέρδη μετά τη φορολογία εκτιμούνται περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2010.

..Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου Θεόδωρος Αριστοδήμου ανέφερε ότι η απόφαση του ΔΣ για έκδοση Μετατρέψιμων Αξιόγραφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου ύψους 1.342 εκατ. ευρώ, στην οποία προχωρά η Τράπεζα, στοχεύει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της ισχυρής, υψηλής ποιότητας κεφαλαιακής βάσης του Συγκροτήματος.
...Ακόμη προσθέτει ότι το ΔΣ της Τράπεζας, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά αποτελέσματα του Συγκροτήματος και το στόχο διατήρησης ισχυρής κεφαλαιακής βάσης, αποφάσισε να προτείνει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων μειωμένο τελικό μέρισμα 0,03 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά.
...Οπως αναφέρει, κατά το 2011 το Συγκρότημα θα επικεντρωθεί στη διατήρηση υγιούς ρευστότητας και υψηλής κεφαλαιακής επάρκειας, στην επίτευξη ικανοποιητικής κερδοφορίας, στην αποτελεσματική διαχείριση κινδύνων και στην περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας του στις νέες αγορές όπου δραστηριοποιείται, οι οποίες έχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, κατέληξε ο κ. Αριστοδήμου.
...Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος Ανδρέας Ηλιάδης ανέφερε ότι τα αποτελέσματα του 2010, η υψηλή ρευστότητα, το υγιές χαρτοφυλάκιο και η ισχυρή κεφαλαιακή βάση, δίνουν τη δυνατότητα στην Τράπεζα Κύπρου να συνεχίσει σταθερά την πορεία της, παρ' όλες τις προκλήσεις το 2011.
...Ο κ. Ηλιάδης εκτιμά ότι τα λειτουργικά κέρδη του 2011 θα είναι αυξημένα έναντι του 2010, ενώ τα καθαρά κέρδη θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα. Επίσης αναμένει η συνεισφορά από όλες τις αγορές να είναι θετική και ειδικότερα για την Ρωσία αναφέρει πως αναμένεται συνεχής βελτίωση της κερδοφορίας και αυξημένη συμβολή στα μεγέθη του Συγκροτήματος.
«Η έκδοση των Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου, ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες υλοποίησης των αναπτυξιακών μας προγραμμάτων, και εκμετάλλευσης ευκαιριών που θα παρουσιαστούν» πρόσθεσε ο κ. Ηλιάδης....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: