Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ο Σκανδαλίδης για την αναζωογόνηση του πρωτογενή τομέα στην Κρήτη.

28 Φεβρουαρίου 2011
Tις προτάσεις του για την αναζωογόνηση του πρωτογενή τομέα στην Κρήτη παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης. Παράλληλα ο κ. Σκανδαλιδης είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς, και εκπροσώπους του πρωτογενή τομέα...πρόκειται για τη δεύτερη παρουσία του υπουργού, στο Περιφ. Συμβούλιο, τους τελευταίους μήνες....

...Ο Υπουργός μιλώντας προς το σώμα του Περιφερειακού συμβουλίου, δήλωσε τα εξής:

-Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί η ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για το Κρητικό καλάθι αγροτικών προϊόντων.

-Συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων με την δημιουργία μιας εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, υπό τον έλεγχο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

-Αξιολόγηση και επίβλεψη των αγροτικών υποδομών στο νησί υπό την ευθύνη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

-Το Περιφερειακό Συμβούλιο να πιστοποιεί τους φορείς που με την σειρά τους θα έχουν και την ευθύνη πιστοποίησης των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης.

-Αξιοποίηση και στην Κρήτη περιουσιακών στοιχείων (γη και ακίνητη περιουσία) του Υπουργείου με την συνεργασία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

-Συμμετοχή της αιρετής Περιφέρειας σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης αγροτών.

-Ολοκλήρωση αρδευτικών έργων-φραγμάτων.

***Ο περιφερειάρχης Κρήτης καλωσορίζοντας τον υπουργό, ανέφερε ότι βασικός στόχος της Περιφέρειας είναι οι επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα και η ενίσχυση των αγροτικών προϊόντων, τόσο στην εσωτερική όσο και στην διεθνή αγορά. 
...Ο Σταύρος Αρναουτάκης απευθυνόμενος στον Κώστα Σκανδαλίδη ανέφερε ότι απαιτείται η ολοκλήρωση των αρδευτικών έργων στο νησί, καθώς επίσης ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα στον αγροτικό τομέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: