Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Η Γαλλική δεξιά φοβάται τον Στρος Καν.

14 Φεβρουαρίου 2011.
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα έκανε ένα ακόμη βήμα προς την υποψηφιότητά του για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012, δέχεται εδώ και μερικές ημέρες βίαιες επιθέσεις από τη Δεξιά, που τον θεωρεί ως τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο για τον Νικολά Σαρκοζί...
Η σφοδρότερη επίκριση ήρθε χθες, Κυριακή από τον επικεφαλής της προεδρικής πλειοψηφίας, Κριστιάν Ζακόμπ: ο Ντομινίκ Στρος-Καν (που αποκαλείται DSK) δεν αντιπροσωπεύει «την εικόνα της Γαλλίας, την εικόνα της αγροτικής Γαλλίας, την εικόνα της Γαλλίας με τους αμπελώνες και τις καλλιεργημένες εκτάσεις, που μας αρέσει πολύ», είπε.
...Οι παρατηρήσεις αυτές προκάλεσαν και την αντίδραση της κεντροαριστεράς. Για τον σοσιαλιστή βουλευτή κ. Πιέρ Μοσκοβισί, «αυτό μοιάζει λίγο με μια ρητορική της άκρας Δεξιάς της περιόδου του Μεσοπολέμου, η οποίο επετίθετο τότε στους εβραίους σοσιαλιστές, χαρακτηρίζοντας τους «κόμμα του εξωτερικού».
...Ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν κατήγγειλε «τη μυρωδιά της μούχλας» αυτής της δήλωσης κατά του επικεφαλής του ΔΝΤ, ο οποίος είναι Εβραίος.
...Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα Στεφάν Ροζές, πρόεδρο της εταιρείας συμβούλων Cap, οι επιθέσεις αυτές είναι αποτέλεσμα των εκμυστηρεύσεων της συζύγου του DSK, της δημοσιογράφου Αν Σενκλέρ. Αυτή δήλωσε την Πέμπτη στο εβδομαδιαίο περιοδικό Le Point ότι «δεν θα επιθυμούσε» ο σύζυγός της να κάνει μια δεύτερη θητεία ως επικεφαλής του ΔΝΤ.

...Αυτή η μικρή φράση ερμηνεύτηκε αμέσως ως ένα περαιτέρω βήμα του DSK, που φέρεται ως φαβορί σε δημοσκοπήσεις για την υποψηφιότητά του στις προκριματικές του Σοσιαλιστικού Κόμματος που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο. Τα καθήκοντά του στο ΔΝΤ τον υποχρεώνουν πάντως σε ένα αυστηρό καθήκον εχεμύθειας.
"..Η δεξιά άρχισε τη ...ναρκοθέτηση...". Είναι μια προειδοποίηση για τον DSK για να του πει ότι η μάχη θα είναι σκληρή, καθώς θα επιτρέπονται όλα τα χτυπήματα, και για να τον κάνει να σκεφτεί πριν λάβει την οριστική του απόφαση», δήλωσε ο Στεφάν Ροζές.
...Άλλοι δεξιοί βουλευτές επέκριναν τον τρόπο ζωής του DSK, ο οποίος έχει μια πολυτελή έπαυλη (riad) στο Μαρακές και ενσαρκώνει κατά την άποψή τους «την υπέρ-πλούσια αριστερά». Μια περιουσία που οφείλεται εν μέρει στη γυναίκα του Αν Σενκλέρ, κόρη ενός μεγάλου εμπόρου έργων τέχνης.
...Και πολλοί πιστεύουν επίσης ότι η Δεξιά δεν θα διστάσει να επιτεθεί στην ιδιωτική ζωή του DSK, που θεωρείται ότι είναι ένας αμετανόητος γόης. Αυτό του είχε σχεδόν κοστίσει τη θέση του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά την έναρξη της θητείας του, μετά από μια ερωτική σχέση με μια οικονομολόγο.
...Για τους στενούς συνεργάτες του DSK, όπως ο βουλευτής Ζαν Μαρί λε Γκουέν, το θέμα έχει γίνει πλέον γνωστό: «Οι 'Σαρκοζικοί' έχουν ήδη ορίσει στον DSK τον αντίπαλο που φοβούνται. Γνωρίζουμε τώρα ότι θα χρησιμοποιούν τις πιο απεχθείς μεθόδους για να κρατήσουν την εξουσία τους», σημείωσε.
...Σύμφωνα με τον κ. Ροζές, η Δεξιά «σίγουρα πιστεύει ότι ο DSK θα είναι ο πιο επικίνδυνος σοσιαλιστής υποψήφιος διότι η ηγεσία του στο ΔΝΤ, όπου διορίστηκε από τον Νικολά Σαρκοζί, δυσχεραίνει τις επιθέσεις κατά μιας αρχαϊκής αριστεράς για την οικονομία».
...Για τον δημοσκόπο Φρεντερίκ Νταμπί, του ινστιτούτου IFOP, η Δεξιά είναι πάνω απ' όλα «σαστισμένη» από τη σιωπή του DSK. «Είναι δύσκολο να πολεμήσεις κάποιον που απουσιάζει από το πολιτικό πεδίο. Μέχρι τώρα, η Δεξιά καθησυχαζόταν λέγοντας ότι δεν θα κατέβει στις προεδρικές εκλογές», τόνισε.
...Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτή η διαμάχη έχει το πλεονέκτημα ότι κάνει να μιλούν για τον DSK, ενώ οι Γάλλοι άρχισαν να κουράζονται με τη σιωπή του σχετικά με τις προθέσεις του.
...Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πάντως μείωση του ποσοστού δημοφιλίας του σε σχέση με τους πιθανούς αντιπάλους του στις προκριματικές εκλογές, όπως η πρώτη γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί, η αυτούς που ανακοίνωσαν την υποψηφιότητα τους όπως ο πρώην πρώτος γραμματέας Φρανσουά Ολάντ και η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ήδη υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος το 2007.
...Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που καθορίστηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για τις προκριματικές θα αρχίσει στις 28 Ιουνίου, και θα ολοκληρωθεί στις 13 Ιουλίου. Ο υποψήφιος θα διοριστεί το φθινόπωρο του 2011 με τον πρώτο γύρο στις 9 Οκτωβρίου και τον δεύτερο μία εβδομάδα αργότερα....(Γαλλικό, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: