Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Δεκάδες χιλιάδες λουκέτα...αλλά περισσότερες οι νέες επιχειρήσεις.

22 Φεβρουαρίου 2011.
Εξήντα πέντε χιλιάδες εμπορικά καταστήματα έχουν κλείσει και 100.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους δεκατρείς μήνες, υποστηρίζει η γαλάζια Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου...Ταυτόχρονα, ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας, επισημαίνει ότι από τα λουκέτα αυτά, το 
25% αφορά την ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών ...Ομως, οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν υπερβαίνουν τα λουκέτα, κατά περίπου 7 χιλιάδες..
...Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εκπροσώπων των εμπόρων, σαν βασικότερη αιτία θεωρείται η αδυναμία των ιδιοκτητών να πληρώσουν τα ενοίκια τους τα οποία αποτελούν και την μεγαλύτερη επιβάρυνση του κόστους λειτουργίας των καταστημάτων.

...Βάσει αυτών των συνθηκών παρατηρείται το τελευταίο τρίμηνο μία ιδιαίτερα πτωτική τάση στα ενοίκια των καταστημάτων του κέντρου που φθάνει έως και το 30%, ενώ πλέον έχει καταργηθεί και ο περιβόητος  "αέρας"...
...Στο ίδιο ποσοστό περίπου υπολογίζει την πτώση των ενοικίων και ο διευθύνων σύμβουλος εταιρείας που δραστηριοποιείται σε κατασκευές και μισθώσεις επαγγελματικών ακινήτων Μ. Χάτσιος ο οποίος αναφέρει ότι: "Οι μειώσεις των ενοικίων επαγγελματικών χώρων στο κέντρο της Αθήνας αγγίζει αυτή τη στιγμή ποσοστό της τάξεως του 30%. 
...Το ποσοστό αυτό έχει δυναμική να αυξηθεί και άλλο.Υπάρχει μία υπερπροσφορά ξενοίκιαστων χώρων η οποία μεγαλώνει. Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα επιλογής τόσον στον δρόμο όσο και στα τετραγωνικά".
...Ταυτόχρονα εκ μέρους των ιδιοκτητών παρατηρείται η τάση να αντικαθίσταται πλέον το παραδοσιακό συμβόλαιο ενοικίασης μεταξύ ιδιοκτήτου και καταστηματάρχη με ιδιωτικά συμφωνητικά, μέσω των οποίων ο ιδιοκτήτης του ακινήτου συμμετέχει στο τζίρο της επιχείρησης με ποσοστό από 20% έως 25%. 
...Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζει κατά κάποιο τρόπο το ενοίκιο του και δεν είναι δέσμιος ενός μισθωτηρίου για επαγγελματική χρήση όπου η έξωση είναι ιδιαιτέρως δύσκολη....(Ν.Π., ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: