Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Δεν έχουν αναφερθεί, έλληνες μεταξύ των θυμάτων του σεισμού στη Ν. Ζηλανδία.

22 Φεβρουαρίου 2011.
Δεν έχουν αναφερθεί, μέχρι στιγμής, Έλληνες μεταξύ των θυμάτων του ισχυρού σεισμού που έπληξε τη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με δηλώσεις του πρεσβευτή της Ελλάδας στη χώρα, Δημήτρη Άννινου...Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ,
ο Έλληνας πρέσβης, ανέφερε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας της πόλης Κράιστσερτς, κ. Χαλουμή, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί Έλληνες μεταξύ των θυμάτων....(φωτο από Ρόιτερ)... Ο κ. Άννινος, πρόσθεσε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία στην περιοχή είναι προβληματική και πως "είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ξέρουμε τον ακριβή αριθμό των νεκρών". Είπε ότι έχουν καταρρεύσει κτίρια, κάποια πάνω σε πούλμαν με επιβάτες και ότι "υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε οχήματα και σε κτίρια".
...Στην περιοχή που επλήγη από τον σεισμό ζουν περίπου εκατό Έλληνες. 
 
****...Η ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε σήμερα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, την Κράιστσερτς, είναι η δεύτερη μέσα σε πέντε μήνες. Σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, οι νεκροί ανέρχονται στους 65, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και οι εγκλωβισμένοι. 
...Οι γεωλόγοι εκτιμούν ότι το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 5 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης. 
...Η Αυστραλία έστειλε ήδη μία ομάδα έρευνας και διάσωσης στο Κράιστσερτς για να συνδράμει τις προσπάθειες των αρχών της Νέας Ζηλανδίας να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή. 
...Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ ανακοίνωσε ότι η Αυστραλία θα προσφέρει όποια βοήθεια ζητήσει η Νέα Ζηλανδία.
   (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: