Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

"Μηδαμινά τα κονδύλια για την Τουριστική προβολή".

22 Φεβρουαρίου 2011.
"Μηδαμινά τα κονδύλια για την Τουριστική προβολή", επισημαίνει σε χθεσινή ανακοίνωση του, ο
Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, (ΣΕΤΕ), με αποτέλεσμα να  παραμένουν ανεκμετάλευτες οι δυνατότητες αύξησης του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη διεθνή τουριστική αγορά...
...Ο ΣΕΤΕ αναφέρει ότι το Yπουργείο Οικονομικών απέρριψε αίτημα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για έγκριση πιστώσεων ύψους 50 εκατ. ευρώ, που θα αξιοποιούνταν στην αποπληρωμή του χρέους στα ξένα ΜΜΕ (40 εκατ. ευρώ) και την προβολή του ελληνικού τουρισμού (10 εκατ. ευρώ).
...Παράλληλα,  υπογραμμίζει ότι τμήμα των εσόδων από τα καζίνο της Πάρνηθας και της Κέρκυρας, που προορίζεται αποκλειστικά για τη διαφήμιση του ελληνικού τουρισμού, απορροφάται στην κάλυψη άλλων αναγκών, που δεν σχετίζονται με τον τουρισμό. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι χρήματα για την τουριστική προβολή της χώρας θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν και από το ποσό των 80 εκατ. ευρώ που προέβλεπε ο προϋπολογισμός του Yπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων.

...Επίσης, ο ΣΕΤΕ έχει επαναλάβει την ανάγκη κεντρικού σχεδιασμού της στρατηγικής μάρκετινγκ, αλλά και της δημιουργίας εταιρίας μάρκετινγκ, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Η τελευταία βρίσκεται ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο, «χωρίς καμία σαφή ένδειξη βούλησης της πολιτείας για την υλοποίησή της», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο σύνδεσμος. Συμπληρώνει, ακόμα, ότι οι καλές προθέσεις, εξαντλούνται σε διαδικτυακό επίπεδο και δεν συνιστούν προσπάθεια προβολής του ελληνικού τουρισμού.

...Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΤΕ, η αδυναμία αντιμετώπισης του θέματος της τουριστικής προβολής υποβαθμίζει τις προσπάθειες που γίνονται για τη διευκόλυνση της χορήγησης βίζα, τις προσπάθειες από το Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ για τη στήριξη της απασχόλησης καθώς και τις προσπάθειες για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Τέλος, μέσα σε αυτό το αρνητικό πλαίσιο, μειώνεται ακόμα περισσότερο το όποιο ενδιαφέρον για τουριστικές επενδύσεις.
...Ο ΣΕΤΕ καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη θέση της στα θέματα του τουρισμού, υπενθυμίζοντας ότι ο τουρισμός είναι από τους βασικότερους παράγοντες στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας...(Ν.Π., ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: