Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ρευστότητα και εξελίξεις στην Αίγυπτο.

9 Φεβρουαρίου 2011.
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ δέχτηκε σήμερα τον Ρώσο απεσταλμένο για τη Μέση Ανατολή Αλεξάντερ Σουλτάνοφ....είναι η δεύτερη συνάντηση του Μουμπάρακ με ξένο αξιωματούχο μετά την έναρξη στις 25 Ιανουαρίου των ταραχών που συγκλονίζουν το καθεστώς του, μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ...
...Καμιά δήλωση δεν έγινε στον Τύπο κατά το τέλος της συνάντησης αυτής στο Κάιρο, όπου χιλιάδες Αιγύπτιοι συνεχίζουν να διαδηλώνουν στην πλατεία Ταχρίρ και έξω από το κοινοβούλιο.
...Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τάχθηκε το Σάββατο υπέρ της διεξαγωγής ενός «διαλόγου» μεταξύ των ενδιαφερομένων πλευρών για την επίλυση της κρίσης στην Αίγυπτο.
...Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν είπε χθες Τρίτη ότι τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να μεταβούν στη Μέση Ανατολή σε μια προσπάθεια να εξέλθει από το αδιέξοδο η ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και να αποτιμηθούν οι ταραχές στην Αίγυπτο και στις άλλες χώρες της περιοχής.
...Παράλληλα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ χθες το βράδυ στις ΗΠΑ για επίσημες επαφές που θα επικεντρωθούν στην κατάσταση στην Αίγυπτο.
...Στην διήμερη επίσκεψή του ο Μπαράκ θα γίνει δεκτός σήμερα στο Λευκό Οίκο από την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, τον ομόλογό του Ρόμπερτ Γκέιτς και τον επικεφαλής του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας Τομ Ντόνιλον, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.
...Ο Μπαράκ θα συναντηθεί επίσης σήμερα με τον Ντένις Ρος, τον ειδικό σύμβουλο του προέδρου Ομπάμα καθώς και διάφορους αξιωματούχους ασφαλείας και των υπηρεσιών πληροφοριών.
...Επικαλούμενο Ισραηλινούς αξιωματούχους, η εφημερίδα Τζερούσαλεμ Ποστ να μεταβεί στη Νέα Υόρκη, κυρίως για συνομιλίες με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: