Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Σε δίκη ο Μπερλουσκόνι για τα όργια με ανήλικες.

9 Φεβρουαρίου 2011.
Σύμφωνα με ανακοινωθέν του εισαγγελέα του Μιλάνου Εντμόντο Μπρούτι Λιμεράτι η εισαγγελία της ιταλικής συμπρωτεύουσας ζήτησε επίσημα, σήμερα, την προσαγωγή σε δίκη του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
......Οι κατηγορίες σχετίζονται με το σύνολο της έρευνας «Ρούμπι-Γκέιτ» και αφορούν τόσο την κατάχρηση εξουσίας όσο και την υποστήριξη εκπόρνευσης ανηλίκων. «Η εισαγγελία θεωρεί ότι οι αποδείξεις ανοχής είναι απόλυτα εμφανείς», τόνισε ο Μπρούτι Λιμπεράτι. 
...Ο δικαστικός αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες θα έχει τώρα πέντε ημέρες στην διάθεσή του για να αποφασίσει αν θα δώσει «πράσινο φως» στην άμεση δικαστική κρίση του «Καβαλιέρε» . Αν το θεωρεί, όμως αναγκαίο θα μπορεί να ζητήσει και παράταση, πριν ανακοινώσει την τελική απόφασή του.
...Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ιταλού πρωθυπουργού, θεωρούν ότι η διαδικασία που ακολουθείται είναι λανθασμένη, από την στιγμή για που το αδίκημα υποστήριξης ανηλίκων δεν προβλέπεται η άμεση προσαγωγή σε δίκη.
...Οι εισαγγελείς, όμως, πιστεύουν ότι η έρευνα είναι ενιαία και ότι το τηλεφώνημα με το οποίο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζήτησε από την αστυνομία του Μιλάνου, τον περασμένο Μάιο να αφεθεί ελεύθερη η μαροκινή Ρούμπι Καρίμα (κατηγορία κατάχρησης εξουσίας), συνδέεται άμεσα με τα γνωστά πάρτι στη βίλα του Άρκορε (κατηγορία υποστήριξης εκπόρνευσης ανηλίκων).
...Οι δικηγόροι του μεγιστάνα-πρωθυπουργού, ελπίζουν, από την μεριά τους, ότι θα καταφέρουν, τελικά, να αλλάξουν την πορεία της έρευνας, πετυχαίνοντας την ανάθεση της υπόθεσης σε ειδικό δικαστήριο για πολιτικούς - για την κατάχρηση εξουσίας - και στην εισαγγελία της πόλης Μόντζα για την υποτιθέμενη συμμετοχή ανηλίκων στις γιορτές του Ιταλού πρωθυπουργού.
...Σήμερα το πρωί, εκατό περίπου υποστηρικτές του «μίστερ τιβί» συγκεντρώθηκαν έξω από την εισαγγελία του Μιλάνου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της «πολιτικοποιημένης δικαιοσύνης» και της «έρευνας-σκάνδαλο» .

...Kύρια πρόσωπα της όλης υπόθεσης, παραμένουν η μαροκινή Ρούμπι Καρίμα, το μοντέλο βραζιλιάνικης καταγωγής Ίρις Μπεράρντι και η τηλεπαρουσιάστρια Σάρα Τομμάζι. Η τελευταία, φέρεται να απέστειλε σειρά μηνυμάτων σε κινητά του ζάπλουτου πρωθυπουργού, ενώ η εισαγγελία της Νάπολης, συνεχίζει να ερευνά τυχόν επαφές της με εκπροσώπους του οργανωμένου εγκλήματος της Κάτω Ιταλίας, της Καμόρρα.
...Σχολιάζοντας, τέλος, την σημερινή αίτηση για άμεση παραπομπή του σε δίκη ο Ιταλός πρωθυπουργός, τόνισε: «διερωτώμαι ποιος θα την πληρώσει για αυτή την ντροπή, για αυτό το αίσχος. Στο τέλος, πρόκειται να πληρώσει το κράτος. Αλλά οι δικαστικοί πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους και εμείς θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση». Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε, τέλος, όλες τις κατηγορίες σε βάρος του «απόλυτα αβάσιμες» και τις δίκες «μια φάρσα» .

***Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατηγόρησε σήμερα την εισαγγελία του Μιλάνου ότι ενεργεί «αποκλειστικά με ανατρεπτικούς στόχους», ζητώντας την άμεση προσαγωγή του σε δίκη για την υπόθεση Ρούμπιγκεϊτ, δηλώνοντας ότι η δίωξή του δεν αποτελεί παρά «πρόσχημα».
«...Ως προς αυτή την ιστορία των δικών, μπορώ μόνο να πω ότι είναι μία φάρσα, πρόκειται για κατηγορίες χωρίς καμία βάση. Το σύνολο της έρευνας δεν έχει στόχο παρά την δυσφήμηση από τα μέσα ενημέρωσης...Δεν ανησυχώ για μένα προσωπικά. Είμαι ένας πλούσιος κύριος που μπορεί να περάσει τον χρόνο του κατασκευάζοντας νοσοκομεία για παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως ήθελα πάντα», είπε στους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: