Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Φουντώνει το κίνημα κατά των διοδίων.

27 Ιανουαρίου 2011.
Αντιπρόσωποι κινήσεων πολιτών, φορέων και επιτροπών  ανταποκρίθηκαν, χθες, στο κάλεσμα της δημοτικής κίνησης Γαλατσίου «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» και συνεδρίασαν για το θέμα των διοδίων στο εθνικό οδικό δίκτυο, αλλά και την Αττική Οδό...Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, συναποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις με άνοιγμα των διοδίων σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά το παναττικό συντονιστικό αποφάσισε το άνοιγμα των περισσοτέρων σημείων είσπραξης διοδίων της Αττικής Οδού καθώς και να υπάρξει ευρύτερος συντονισμός στοχοποίησης των συμβάσεων σε Αττική και Εθνικές οδούς...

...Συγκεκριμένα για την Αττική οδό έγινε διεξοδική συζήτηση και οι εκπρόσωποι έκαναν λόγο για μια σύμβαση «διάτρητη» και μια κοινοπραξία που ενώ έχει υπερβεί σε κέρδη το 13% που ορίζει ο νόμος ως σημείο «τομής» για παραχώρηση πλέον της Αττικής Οδού στο Δημόσιο, η κοινοπραξία συνεχίζει με «λογιστικά κόλπα» να εισπράττει παράνομα το αντίτιμο των διοδίων.
«...Πρέπει να ξεκινήσουμε μέσα από τέτοιες δράσεις την αντίσταση στην ζωή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στρατής Λουπάτατζης από την Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Βορειοανατολικής Αττικής.
...Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου, Άρης Παπαδοκωστόπουλος που οργάνωσε και την εκδήλωση, δήλωσε πως η συνάντηση αυτή πρέπει να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα συνεργασίας σε μια περίοδο που όλοι μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ανάλογα προβλήματα και υπογράμμισε πως «το θέμα των διοδίων δεν είναι η νομική λεπτομέρεια αλλά με ποιανού το μέρος είναι το δίκαιο».
   (Γ.Τ., ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: