Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Θα επαναεκλεγεί ο Ντανιέλ Ορτέγκα.

27 Ιανουαρίου 2011.
Ο σοσιαλιστής Πρόεδρος της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγκα, είναι ο πιθανότερος νικητής των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, όπως δείχνει δημοσκόπηση που ανακοινώθηκε σήμερα,  Πέμπτη στη Μανάγκουα και ενώ οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι υπερβαίνει τις δημοκρατικές αρχές...
...Ο Ορτέγκα, πρώην αντάρτης μαχητής και σύμμαχος του σοσιαλιστή προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, θα λάμβανε σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 36% του εκλογικού σώματος, αν οι εκλογές πραγματοποιούνταν τώρα.Ο επόμενος πιο κοντινός υποψήφιος, ο πρώην πρόεδρος Αρνόλντο Αλόνσο, δεξιός, συγκεντρώνει το 23% των προτιμήσεων και ένας συντηρητικός πολιτικός, ο Φάμπιο Γκαδέα το 17%.
...Η διασπασμένη αντιπολίτευση, έχει τύχη να νικήσει τον πρώην Σαντινίστας πολιτικό, μόνο αν συνάψει συμμαχία, σχολίασε για τα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης, ο Αλεμάν.
...Το 2009 η αντιπολίτευση προσπάθησε και απέτυχε να απαλλάξει από το αξίωμά του τον Ορτέγκα, τον οποίο κατηγορεί ως θιασώτη του Κουβανικού μοντέλου, οδηγώντας τον στο Ανώτατο Δικαστήριο για συνωμοσία για την επανεκλογή του.
...Το δικαστήριο, όμως που ελέγχεται από τους Σαντινίστας, ανέτρεψε μία συνταγματική ρήτρα που απέτρεπε διαδοχικές θητείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: