Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Παρέμβαση Δαβάκη για τα προβλήματα στις Π.Υ. του Γυθείου, της Νεάπολης και των Κυθήρων.

31 Ιανουαρίου 2011.

Τη φωνή διαμαρτυρίας της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος του Νομού Λακωνίας (Ε.Υ.Π.Σ) για  τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Γυθείου, της Νεαπόλεως Βοιών και των Κυθήρων εξαιτίας των μεταθέσεων-αποσπάσεων οδηγών από τις υπηρεσίες αυτές προς τις πυροσβεστικές υπηρεσίες Πατρών, Αιγίου, Ναυπάκτου, Ολυμπίας και Ν. Κορινθίας, μετέφερε στο Κοινοβούλιο, ο Λάκωνας βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης.



Όπως αναφέρει ο κ. Δαβάκης στην παρέμβαση του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, οι  πυροσβεστικές υπηρεσίες του Νομού Λακωνίας και των Κυθήρων έχουν μειωμένη δύναμη από οδηγούς ενώ αντίθετα οι υπηρεσίες στις οποίες είτε μετατίθενται είτε αποσπώνται, έχουν πλεόνασμα οδηγών.

Επιπλέον κατά τις μετακινήσεις του προσωπικού, δεν τηρείται η διάταξη για την προτεραιότητα τοποθέτησης στην πόλη συμφερόντων τους και δεν εφαρμόζεται, όπως αναφέρει η Ε.Υ.Π.Σ του Νομού Λακωνίας, το Άρθρο 11 Α του Π.Δ 170/1996 που θα συντελούσε στην εύρυθμη λειτουργία των πυροσβεστικών υπηρεσιών, δίχως να προκαλεί την αποδυνάμωση τους.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο κ. Δαβάκης καλεί τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, να προβεί άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να ξεπεραστούν το ταχύτερο δυνατόν τα προβλήματα που υπάρχουν στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού Λακωνίας εξαιτίας της έλλειψης οδηγών, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα εάν πρόκειται να ακυρωθούν οι διοικητικές αποφάσεις που αφορούν τις μετακινήσεις πυροσβεστικού προσωπικού (αποσπάσεις-μεταθέσεις) από το Νομό Λακωνίας και τα Κύθηρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: