Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Γερμανικό "Ναι" στην επιμήκυνση.

31 Ιανουαρίου 2011.
  
Θετικός στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά αντιτάσσεται σε δημόσια συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του χρέους.
"Εξετάζουμε εάν θα πρέπει να επιμηκύνουμε τη διάρκεια αποπληρωμής των δανείων προς την Ελλάδα", λέει ο κ. Σόιμπλε σε προδημοσίευση συνέντευξής του στην οικονομική επιθεώρηση 'WirtschaftsWoche'‚ WiWo' που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

Ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά αντίθετα ότι "δημόσιες συζητήσεις περί ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης του χρέους δεν βοηθούν". Άλλωστε, από την ελληνική πλευρά έρχεται ένα "σαφές μήνυμα ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στην εξυπηρέτηση του χρέους", σημειώνει ο κ. Σόιμπλε, παραπέμποντας και σε ανάλογες εκτιμήσεις του ΔΝΤ.
Κατά τον κ. Σόιμπλε, ο στόχος είναι -μέσω του προγράμματος οικονομικής δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει αποφασιστεί- να καταστεί και πάλι δυνατή η πρόσβαση της Ελλάδας στην αγορά κεφαλαίου. "Επ’ αυτού η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο", διαπιστώνει ο Γερμανός υπ. Οικονομικών.

    Λαγκάρντ: Το ευρώ ξεπέρασε τις δυσκολίες
Το ευρώ "ξεπέρασε τις δυσκολίες" και η ευρωζώνη έχει πλέον τα χειρότερα της οικονομικής κρίσης πίσω της, δήλωσε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.
Η Λαγκάρντ αποκάλυψε ότι η ιδιαίτερη επιτυχία που είχε την Τρίτη η έκδοση 5ετών ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ με σκοπό την άντληση κεφαλαίων για το δανεισμό της Ιρλανδίας ενίσχυσε την εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη.
Αυτή η έκδοση "υπερκαλύφθηκε 9 φορές. Πρόκειται για μία ένδειξη ότι το ευρώ έχει ξεπεράσει τις δυσκολίες στην αγορά εμπιστοσύνης", δήλωσε η Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: