Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Συλλήψεις δουλεμπόρων...

21  Ιανουαρίου 2011.
Οργανωμένο κύκλωμα δουλεμπόρων, που αποτελείτο από τουλάχιστον επτά άτομα και διακινούσαν μετανάστες προς την Ιταλία έναντι αδράς αμοιβής, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές...
...Συγκεκριμένα συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Νίκαιας, δύο Ιρακινοί και ένας Μαροκινός, μετά από ένταλμα σύλληψης της εισαγγελίας Κέρκυρας.
...Οι δύο Ιρακινοί φέρονται ως οι εγκέφαλοι της σπείρας των δουλεμπόρων και αυτοί που οργάνωσαν το μοιραίο ταξίδι, με το ξύλινο σαπιοκάραβο που βυθίστηκε στις 15 Ιανουαρίου, 30 μίλια δυτικά της Κέρκυρας, με τουλάχιστον 228 λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων 5 γυναίκες και 11 παιδιά, οι οποίοι διασώθηκαν από φορτηγό πλοίο και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κέρκυρας. Σημειώνεται ότι οι λαθρομετανάστες είχαν δηλώσει τότε στις αρχές ότι στο σκάφος επέβαιναν 260 άτομα, αλλά έως σήμερα παραμένουν άκαρπες οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.
...Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δουλέμποροι μετέφεραν τους λαθρομετανάστες από το Σχιστό στη Λευκάδα, με φορτηγά, και τους αποβίβασαν στο ξύλινο σκάφος με προορισμό την Ιταλία.
...Ήδη για την υπόθεση έχουν συλληφθεί, στην Κέρκυρα οι δύο Τούρκοι δουλέμποροι, που επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος ως κυβερνήτες, ένας 41χρονος Σύριος στο Νέο Κόσμο και ένας Αφγανός, που συνελήφθη από την Ασφάλεια του Λιμενικού Σώματος στην Αττική.(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: