Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Αναβάλλονται οι επιμελητηριακές εκλογές.

21  Ιανουαρίου 2011.
Αναβάλλονται οι επιμελητηριακές εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για την περίοδο μεταξύ 15 Μαρτίου και 15 Απριλίου 2011 για τα τέλη του έτους, μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου 2011, όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο ομιλίας του σε παραγωγικούς φορείς......Ο υπουργός ανέφερε ως αιτιολογία για αυτή την εξέλιξη το «καθολικό αίτημα» της επιμελητηριακής κοινότητας για λόγους καλύτερης οργάνωσης της διαδικασίας, αλλά επιμελητηριακοί παράγοντες κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι «παίζει με θεσμούς που έχουν ιστορία 100 ετών», καθώς εδώ και καιρό έχει αποφασιστεί από το υπουργείο ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη του 2011.
...Αν και ο υπουργός αναφέρει ότι δέχθηκε αιτήματα από τα επιμελητήρια, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε την κάθετη διαφωνία του με το ενδεχόμενο της αναβολής, ενώ όπως σχολιάζουν οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον επιμελητηριακό θεσμό, συνολικά, μόνο 5 από τα 59 Επιμελητήρια, λέγεται ότι τάσσονταν ανοιχτά υπέρ της μετάθεσης της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέων διοικήσεων.
***Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος έχει γίνει αποδέκτης αιτημάτων αναβολής, από μέλη της, που εκτιμούσαν ότι οι γιορτές του Πάσχα σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση της εμπορική κίνησης τη συγκεκριμένη περιόδου δεν επιτρέπου την καλή προεκλογική προετοιμασία αλλά όπως αναφέρουν στελέχη της δεν έχει διατυπώσει σχετικό αίτημα στον υπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: