Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Yπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη δόμηση σε περιοχές "Natura".

10 Μαρτίου 2011.
Υπερψηφίστηκαν, ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία, οι δύο επίμαχες ρυθμίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σχετικά με τη δόμηση των εκτάσεων "Natura", τεσσάρων στρεμμάτων και τη δόμηση στα μικρά νησιά.
...
...Η διάταξη για τα τέσσερα στρέμματα ψηφίστηκε από όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά την τελευταία τροποποίηση της υπουργού, Τίνας Μπιρμπίλη. Ωστόσο, η τροπολογία που είχε καταθέσει ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Σηφουνάκης, για την απαγόρευση δόμησης σε μικρά νησιά του Αιγαίου με κλίση άνω του 40%, καταψηφίστηκε από τη Βάσω Παπανδρέου και τον βουλευτή Κυκλάδων, Γιώργο Παπαμανώλη.
...Η κ. Παπανδρέου καταψήφισε τη σχετική ρύθμιση με το σκεπτικό ότι επανέρχεται ένα καθεστώς, που η ίδια είχε καταργήσει το 2003 με νόμο, τον οποίο προηγουμένως είχε προωθήσει ο κ. Σηφουνάκης ως υπουργός Αιγαίου.
...Σύμφωνα με τη ρύθμιση του 2003, υπερίσχυαν των ειδικών συντελεστών δόμησης και Προεδρικών Διαταγμάτων για τα μικρά νησιά του Αιγαίου, οι διατάξεις του ΓΟΚ, γεγονός που διευκόλυνε τη δόμησή τους.
Με τη νέα αλλαγή τίθενται νέοι περιορισμοί στη δόμηση των μικρών νησιών, σύμφωνα με τους οποίους, το οικόπεδο πρέπει να μην υπερβαίνει μέση κλήση 40%, το κτίσμα να είναι μονόροφο και να μην υπερβαίνει τα 150 τμ, ενώ, όπου βγαίνει υπόγειο, να μην υπερβαίνει τα 30 τμ και το ύψος του κτιρίου να μην υπερβαίνει τα 4,5 μέτρα από το έδαφος.
...Από την πλευρά του, ο κ. Παπαμανώλης καταψήφισε γιατί θεωρεί, όπως είπε, ότι η νέα ρύθμιση αδικεί τους κατοίκους μικρών νησιών.
...Υπέρ της τροπολογίας, τάχθηκαν η Δημοκρατική Αριστερά, την καταψήφισαν ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών». Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, κατά τάχθηκαν οι Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου, ενώ ο Βαγγέλης Παπαχρήστος δήλωσε «παρών».

Ειδικότερα, επί της τροπολογίας του κ. Σηφουνάκη, για την οποία ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία η ΝΔ, σε σύνολο 268 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 156 βουλευτές, «όχι» 103 και εννέα δήλωσαν «παρών». Υπέρ του άρθρου 9, για το οποίο ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία ο ΛΑΟΣ, υπέρ τάχθηκαν 155 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 112 και ένας δήλωσε «παρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: