Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Καρατζαφέρης : Εκβιαστές οι απεργοί πείνας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

10 Μαρτίου 2011.
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης με αφορμή τις εξελίξεις με τους μετανάστες στο μέγαρο Υπατία, τις οποίες, όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του, προτίθεται να μετατρέψει σε «αιχμή» της αντιπολιτευτικής τακτικής του....

...Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο (ΝΕΤ 105,8) κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, υποστηρίζοντας ότι με τις πράξεις του «προέβη σε μια σαφή παρανομία, η οποία ισοδυναμεί στην ουσία με κατάργηση του Συντάγματος». Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη αυτό είναι αποκλειστικό δικαίωμα μόνο της Βουλής, ενώ είπε ότι ο υπουργός Εσωτερικών «με την ενέργεια του αυτή “υφάρπαξε” εξουσία από την Βουλή. Αυτό σημαίνει εσχάτη προδοσία για όσους μπορούν να διαβάσουν το Σύνταγμα».
...Ο ΛΑΟΣ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του θα αναδείξει το θέμα των παρανόμων μεταναστών, θα το κάνει κυρίαρχο στην ατζέντα του, και θα το θέσει συνολικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ολιγωρία, και έλλειψη βούλησης να επιλύσει το πρόβλημα. Με αφορμή τις εξελίξεις με τους μετανάστες στην Υπατία, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε τον κ. Ραγκούση και για το ότι -όπως είπε- «προσήλθε στις διαβουλεύσεις με τους “απεργούς - εκβιαστές” και προσέφερε περίοδο 8 έναντι 12 έτη για την νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών».
...Όπως υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης με τις πράξεις και την ατολμία της η κυβέρνηση «ξεγυμνώθηκε και γελοιοποιήθηκε». Πρόσθεσε, επίσης, ότι με τη ρύθμιση που επελέγη εστάλη λάθος μήνυμα ότι η Ελλάδα κάτω από πιέσεις και εκβιασμούς είναι υποχωρητική και κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι δημιούργησε ένα “δεδικασμένο”.
...Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ η κυβέρνηση έκανε μια σειρά λάθος επιλογών στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ υποστήριξε ότι το πρόβλημα αυτό έπρεπε να είχε λυθεί από την πρώτη κιόλας μέρα, και έπρεπε από την πρώτη στιγμή να στεγαστούν σε ένα Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να έχει η Πολιτεία, και όχι οι διάφορες συνιστώσες, τον έλεγχο και το κουμάντο.
...Επίσης, όπως είπε, έπρεπε να ειδοποιηθεί και η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για να στείλει αντιπροσώπους της. Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι τώρα πια, «οποιοσδήποτε συνεργαστεί με τις «συνιστώσες» μπορεί να οργανώσει και να στήσει ένα “γαϊτανάκι” και να εκβιάζει μια κατάσταση» είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να ερευνήσει ποιοι “έστησαν” αυτό το -κατά την άποψή του- παιχνίδι.
«...Οι ουσιαστικοί εκβιαστές είναι όλοι αυτοί που το οργάνωσαν και ενορχήστρωσαν αυτές τις ενέργειες, και δεν άφηναν τους γιατρούς να τους εξετάσουν και να περιθάλψουν τους καταληψίες λαθρομετανάστες. Αυτοί ποντάρουν και επενδύουν στο χάος και στην αναταραχή», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
...Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την οικονομική κρίση στη χώρα μας, ενόψει της συνόδου Κορυφής, ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός καλείται να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο πρόβλημα, τέτοιο που δεν είχε κανείς άλλος πρωθυπουργός, και αναλόγως των κινήσεων και των αποφάσεων του, θα κριθεί από την ιστορία. «Εν πολλοίς όμως, από τις αποφάσεις του, θα κριθεί και το μέλλον της Ελλάδας», συμπλήρωσε.
...Για την σύνοδο της 25ης Μαρτίου εκτίμησε ότι η χώρα μας θα πάρει περισσότερα από αυτά που περιμένει, αλλά το ουσιαστικό και πραγματικό θέμα, όπως είπε, είναι ποιος θα κάνει την διαχείριση όλων αυτών. Επιτέθηκε εκ νέου κατά του κυβερνητικού σχήματος υποστηρίζοντας ότι «δεν τραβάει», ζητώντας ανασχηματισμό, κάτι που όπως είπε, ζήτησε και από τον πρωθυπουργό στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.
«...Η παρούσα σύνθεση και ομάδα που έχει κυβέρνηση, δεν ξέρω αν είναι για να γελάμε ή για να κλαίμε» είπε ο κ. Καρατζαφέρης, τασσόμενος υπέρ ενός σαρωτικού ανασχηματισμού, ενώ αναφέρθηκε και σε ονόματα. Είπε συγκεκριμένα ότι «η κ. Μπιρμπίλη, ο κ. Γερουλάνος, ο κ. Παπακωνσταντίνου, είναι κατά τα άλλα, συμπαθέστατα άτομα και τεχνοκράτες. Χρειαζόμαστε όμως άτομα με γνώση, εμπειρία και πρακτική αίσθηση και κατανόηση της αγοράς και της πιάτσας...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: