Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Mειώθηκε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο.

11 Mαρτίου 2011.
Οι χειμερινές εκπτώσεις είναι η κυριότερη αιτία, όπως σημειώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, (ΕΣΕΕ),  για τη μείωση του πληθωρισμού τον Φεβρουάριο...

...Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας κ. Β. Κορκίδης σημειώνει: ''...Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και τους επόμενους μήνες θα συνεχιστεί η πτωτική πορεία του πληθωρισμού, ώστε να επιτευχθεί ο φιλόδοξος στόχος της μείωσης του μέσου πληθωρισμού στο 2,5%. Ταυτόχρονα, ευελπιστούμε η φορολογική ακρίβεια που ακύρωνε τις προσπάθειες του ελληνικού εμπορίου για μείωση των τιμών βασικών αγαθών να απομακρυνθεί, παρά την απειλή από το ράλι της τιμής του πετρελαίου''....
...Σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ αναφέρεται ότι τόσο η μεγαλύτερη μηνιαία μεταβολή του δείκτη (-18%) όσο και η ετήσια (-10%) οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στη μείωση των τιμών στον κλάδο της ένδυσης-υπόδησης. 
...Οι χειμερινές εκπτώσεις του Φεβρουαρίου έριξαν τον πληθωρισμό στο 4,4% από 5,2% τον Ιανουάριο, ο οποίος πλησίασε για πρώτη φορά στα επίπεδα του περυσινού Μαρτίου.
...Έτσι, μετά την αλλαγή στη σύνθεση του δείκτη πληθωρισμού τον Ιανουάριο, παρατηρούμε με ανακούφιση και μία σημαντική υποχώρησή του τον Φεβρουάριο του 2011....(Ν.Π., ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: