Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

H "τρόικα" είχε την "τιμητική" της σήμερα...

6 Μαρτίου 2011.
Οι πολιτικοί,αλλά και  η «τρόικα»,  μονοπώλησαν τα καρναβάλια φέτος σ’ όλη την Ελλάδα, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλα τα σατυρικά άρματα που σκόρπισαν το γέλιο, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας, μεσούσης της οικονομικής κρίσης....στο μεγαλύτερο καρναβάλι της Ελλάδας και το πιο φημισμένο διεθνώς, στο «Πατρινό Καρναβάλι», οι καρναβαλιστές αψηφώντας τη βροχή ξεχύθηκαν στους δρόμους σ' ένα «ξέφρενο γλέντι» κι έγιναν μια παρέα με τους επισκέπτες της αχαϊκής πρωτεύουσας.***φωτογραφία του 9.35radio., από το Καρναβάλι της Πάτρας......Ο Γιώργος Παπανδρέου αγκαλιά με τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί, ο Πάγκαλος να τρώει με «χρυσά κουτάλια» αλλά «μόνος του» και ο Παπακωνσταντίνου «φακίρης» να προσπαθεί να βγάλει τα χρήματα από το σακούλι. Δεν θα μπορούσε να λείπει το άρμα «τσίρκο η τρόικα» με τα τρία μέλη της Τόμσεν, Ντερούζ και Μαζούχ να προσπαθούν να δαμάσουν... θηρία. Αίσθηση προκάλεσαν επίσης τα άρματα «Οικονομική Κροίσοι» για όσους επωφελήθηκαν από την κρίση και «σοσια-ληστές» που σατίριζε το κυβερνόν κόμμα....
...Με μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια και πολλούς επισκέπτες, το καρναβάλι της Ξάνθης ξεχώρισε και φέτος παρά τη λιτή διοργάνωση. Τίτλος του καρναβαλιού «Διεθνής Νομισματική Τρέλλα» με πρωταγωνιστή ποιόν άλλο; το ΔΝΤ. Από τα άλλα γκρουπ «οι νοικοκυρές σε απόγνωση» γιατί το ΔΝΤ βάζει χέρι στο καλάθι τους και ο Πάγκαλος με την ταμπέλα «μαζί τα φάγαμε, χώρια πεινάμε».
...Στο Βόλο επέλεξαν ως θέμα «το μνημόνιο» για να το κάψουν με το τέλος της παρέλασης, όπως συνηθίζεται με τον βασιλιά καρνάβαλο. Λιτές εκδηλώσεις με θέμα την οικονομική κρίση «για ένα χαμόγελο στους δημότες και τους επισκέπτες που δοκιμάζονται».
...Το Μοσχάτο, που άλλες χρονιές πρωτοστατούσε στο κέφι και το γλέντι, φέτος δεν είχε άρματα λόγω λιτότητας. Είχε μόνο μεταμφιεσμένους σ' ένα μεγάλο πάρτυ, ένα πανηγύρι για να διασκεδάσουν όσοι δεν ήθελαν να απομακρυνθούν από την Αθήνα, ξεχνώντας για λίγο τις δυσκολίες.
...Τέλος στη Θεσσαλονίκη έγινε πριν από λίγες μέρες το δεύτερο ποδηλατικό καρναβάλι στην πόλη με μεγάλη επιτυχία. Η παρέλαση έγινε με ποδήλατα για να περάσει και το μήνυμα της επιλογής του ως μέσου μεταφοράς ενώ θέμα του είχε: «Ψηφίστε Αλή Μπαμπά έχει μόνο 40 κλέφτες».

***Η βροχή δεν σταμάτησε το καρναβάλι της Πάτρας...
...Η βροχή που έπεφτε στο μεγαλύτερος μέρος της σημερινής καρναβαλικής παρέλασης στην Πάτρα, δεν κατάφερε να πτοήσει τους χιλιάδες των καρναβαλιστών, που αγνόησαν τις καιρικές συνθήκες, και σκόρπισαν το κέφι στους θεατές, οι οποίοι παρέμειναν στις θέσεις τους, για να απολαύσουν από κοντά ένα ξεχωριστό θέαμα.

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση διήρκεσε για περισσότερες από τέσσερις ώρες, ενώ οι περίπου 30.000 καρναβαλιστές μέλη των 150 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού», έστειλαν το μήνυμα ότι το πατρινό καρναβάλι αντέχει, πάρα την οικονομική κρίση. Ευφάνταστες δημιουργίες, πολύχρωμες στολές, καρναβαλικές κατασκευές και άρματα, αλλά πάνω απ΄ όλα κέφι και ζωντάνια, ήταν τα χαρακτηριστικά της παρέλασης των νέων της Πάτρας, που αποτελούν την «ψυχή» του καρναβαλιού.

...Η παρέλαση, την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες Πατρινοί αλλά και επισκέπτες, ξεκίνησε με την μπάντα του δήμου και ακολούθησε ο βασιλιάς καρνάβαλος, ο οποίος συνοδευόταν από την βασίλισσα του καρναβαλιού. Στην συνέχεια παρήλασαν τα άρματα του δήμου, που κατασκευάστηκαν στο καρναβαλικό συνεργείο. Τα άρματα διαπνέονταν από σατιρικό πνεύμα και συνδύαζαν τη διαχρονικότητα του καρναβαλικού πνεύματος με την επικαιρότητα των θεμάτων, που αντλούνται από τις επικρατούσες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες.
...Οι κατασκευές περιελάμβαναν μεταξύ άλλων τις φιγούρες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου, αλλά και ευρωπαίων ηγετών, όπως της Άγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί. ...Επίσης παρήλασαν οι «Τροϊκανοί», και το «Καρναβαλικό Μνημόνιο», ενώ μια ιδιαίτερη ενότητα αποτέλεσαν τέσσερα άρματα με κωμικές σκηνές από ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Συγκεκριμένα παρήλασαν τα άρματα «Μας τρώνε με χρυσά κουτάλια», «Troika Circus», «Καρναβαλικό Μνημόνιο», «Ψαροφτερουγίσματα», «Λατέρνα, Φτώχια και Φιλότιμο», «Της Κακομοίρας», «Χορευτική Σκηνή-Συρτάκι», «Φαλακρός Πράκτωρ Θ.Β.-Επιχείρηση Γης Μαδιάμ», και «Ράδιο Αρβύλα». ...Επίσης στην παρέλαση πήραν μέρος τα άρματα από το καρναβάλι των παιδιών «Μπερδεμένος Τροχονόμος», «Σταθμός Ανεφοδιασμού-Βενζινάδικο» και «Γρηγόρης και Σταμάτης». Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση ολοκληρώθηκε με τον καθιερωμένο σοκολατοπόλεμο από τους Σοκολατορίχτες.
...Η αυλαία του φετινού καρναβαλιού θα πέσει στις 9.00 το βράδυ με την τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί στον μόλο της Αγίου Νικολάου. Το καλλιτεχνικό μέρος της τελετής θα πλαισιώσει το ιταλικό σχήμα «Accademia Dei Remoti», όπου θα παρουσιάσει το φαντασμαγορικό σόου του «La Nascita Della Vita …», το οποίο περιλαμβάνει χορευτικά αλλά και ακροβατικά,. Το σόου θα έχει ως θέμα τη δημιουργία του κόσμου, ενώ θα συνοδεύεται από υποβλητική και ατμοσφαιρική μουσική. Η τελετή λήξης θα ολοκληρωθεί με την καύση του βασιλιά Καρνάβαλου στο λιμάνι και την ρίψη πυροτεχνημάτων....

Δεν υπάρχουν σχόλια: