Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

"H 25η Μαρτίου μπορεί να αποτελέσει αφετηρία εξελίξεων...."

9 Μαρτίου 2011.
Την άποψη ότι κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής στις 25 Μαρτίου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό Φλας, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι η 25η Μαρτίου μπορεί να αποτελέσει αφετηρία εξελίξεων.
...
...Υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση της ελληνικής οφειλής και επιβάλλεται η ανάδειξη του ελληνικού προβλήματος ως ευρωπαϊκού. Επίσης, εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει μια μικρή επιμήκυνση, με αβεβαιότητα αναφορικά με τη μείωση του επιτοκίου και την έκδοση του ευρωομολόγου.
...Ενδεχομένως, είπε ο κ. Κουβέλης, να προηγηθεί το επενδυτικό ευρωομόλογο αλλά, σημείωσε ότι πρέπει να αποκρουστεί το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, διότι εκτός από τη συνταγματοποίηση της οικονομίας, περιέχει και άλλες ρυθμίσεις που αναφέρονται στη μείωση της αμοιβής εργασίας.
...Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός δεν έθεσε τέτοιο θέμα, ούτε και από τον ίδιο ετέθη. Εχω την εκτίμηση, είπε, ότι η 25 Μαρτίου μπορεί να αποτελέσει ένα αφετηριακό σημείο εξελίξεων και δεν απέκλεισε «να έχουμε προσφυγή της χώρας σε πρόωρες εκλογές».
...Για την εικόνα της Αριστεράς, ο κ. Κουβέλης, είπε ότι η «Δημοκρατική Αριστερά», από υπεύθυνη θέση, αντιμετωπίζει όλα εκείνα που προσδιορίζουν την εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση της κοινωνίας και της χώρας γενικότερα.
...Ακριβώς γι' αυτό τον λόγο δεν αρνούμαστε ούτε να ακούσουμε, ούτε να συζητήσουμε και προφανώς να καταγράψουμε τις δικές μας διαφωνίες, προτάσεις και διεκδικήσεις, είπε ο κ. Κουβέλης τονίζοντας ότι οι σχέσεις με τα άλλα κόμματα της αριστεράς είναι ουδέτερες...(AΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: