Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λιβύη, με πολλούς νεκρούς.

6 Μαρτίου 2011
.Εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών δήλωσε σήμερα, ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης απώθησαν τον στρατό του Καντάφι και διατηρούν τον έλεγχο του κέντρου της πόλης Ζαουίγια. Η ίδια πηγή ανακοίνωσε πως δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν. ...Νωρίτερα, οι λίβυοι αντικαθεστωτικοί υποχώρησαν από το Μπεν Ζάουαντ, εκατό χιλιόμετρα από την Σύρτη, μετά τις σφοδρές συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον τριάντα....
...Σύμφωνα με δηλώσεις τους, οι αντικαθεστωτικοί κατέρριψαν ένα ελικόπτερο. Στο μεταξύ, οι δυνάμεις του λίβυου ηγέτη εξαπέλυσαν επίθεση με βαρέα όπλα εναντίον της πόλης Μισράτα, 150 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, δήλωσε κάτοικος της πόλης και πρόσθεσε πως οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν το κέντρο της πόλης. 
«...Τα άρματα μάχης βομβαρδίζουν το κέντρο της πόλης κοντά στην έδρα του ραδιοφωνικού σταθμού. Ακούγονται και βολές πυροβόλων όπλων», τόνισε η ίδια πηγή. «Οι κάτοικοι είναι άοπλοι. Αν δεν επέμβει γρήγορα η διεθνής κοινότητα θα έχουμε πραγματική σφαγή», είπε χαρακτηριστικά.
...Αποθέματα τροφίμων για τρεις ως τέσσερις μήνες διαθέτουν οι αντικαθεστωτικοί στην ανατολική Λιβύη, ανακοίνωσε ο Σάαντ αλ-Φερτζάνι, μέλος του «Εθνικού Συμβουλίου» της αντιπολίτευσης, ο οποίος διαχειρίζεται τα οικονομικά θέματα, μετέδωσε το τηλεoπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια. 
...Ο ίδιος τόνισε πως το «Εθνικό Συμβούλιο» θα ανταποκριθεί σε όλα τα συμβόλαια προμήθειας πετρελαίου από την πετρελαιοπαραγωγική περιοχή. «Θα καλύψουμε όλα τα συμβόλαια. Δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν», επισήμανε. «Τα αποθέματα τροφίμων είναι σημαντικά, επαρκούν για τρεις ως τέσσερις μήνες. Υπάρχουν και φάρμακα, καθώς και πετρέλαιο», πρόσθεσε....

***Παράλληλα, σήμερα έγινε γνωστό ότι η  κυβέρνηση Καντάφι αποφάσισε την κατάργηση των δασμών στις εισαγωγές βασικών αγαθών και τους φόρους παραγωγής και κατανάλωσης, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση. 
...Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση αυτή «με την ευκαιρία της μεγάλης νίκης της Λιβύης εναντίον των τρομοκρατικών συμμοριών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Οι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις μάχονται κατά των αντικαθεστωτικών που ελέγχουν μεγάλες περιοχές της χώρας....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: