Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Διεθνής βοήθεια στην Ιαπωνία.

11 Mαρτίου 2011.
Οι ηγέτες των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποσχέθηκαν σήμερα να παράσχουν κάθε απαραίτητη βοήθεια,  για να βοηθήσουν την Ιαπωνία που επλήγη από ένα σφοδρό σεισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα με την ευκαιρία μιας συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες...
«...Πληροφορηθήκαμε με μεγάλη ανησυχία ότι ένας καταστροφικός σεισμός και ένα τσουνάμι έπληξαν σήμερα την Ιαπωνία και την περιοχή του Ειρηνικού», αναφέρουν στην ανακοίνωση οι Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.
«Ζητήσαμε από την Υπάτη Αντιπρόσωπο της ΕΕ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις (την Κάθριν Άστον) και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κινητοποιήσουν κάθε απαραίτητη αρωγή» για να βοηθήσουν την Ιαπωνία, προσθέτουν....Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ υποσχέθηκε επίσης να βοηθήσει την Ιαπωνία.
«Να είστε σίγουροι ότι η Γερμανία στέκεται στο πλευρό της Ιαπωνίας αυτές τις τραγικές ώρες και είναι έτοιμη να βοηθήσει», αναφέρει η Μέρκελ σε τηλεγράφημα που έστειλε στον Ιάπωνα πρωθυπουργό Ναότο Καν.Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως οι ΗΠΑ «είναι έτοιμες να βοηθήσουν τον ιαπωνικό λαό σ' αυτή τη στιγμή της μεγάλης δοκιμασίας του» .
Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μπιλ Ντέιλι ενημέρωσε τον Ομπάμα για το σεισμό γύρω στις 4 π.μ. (11.00 ώρα Ελλάδας).
«Η Μισέλ κι εγώ στέλνουμε τα βαθύτερα συλλυπητήριά μας στο λαό της Ιαπωνίας, ιδιαίτερα σ' αυτούς που έχασαν αγαπημένους στο σεισμό και τα τσουνάμι», αναφέρεται στη δήλωση του Ομπάμα.
«...Ο ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν τον ιαπωνικό λαό σ' αυτή τη στιγμή της μεγάλης δοκιμασίας του. Η φιλία και η συμμαχία μεταξύ των δύο χωρών μας είναι ακλόνητη και ενισχύει την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε δίπλα στο λαό της Ιαπωνίας καθώς θα ξεπερνά αυτή την τραγωδία», προστίθεται στη δήλωση.
...Εξάλλου το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως μετέφερε τις επιχειρήσεις της πρεσβείας του στην Ιαπωνία σε άλλη τοποθεσία ώστε η πρεσβεία να είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί σε θύματα του σεισμού.
«...Η πρεσβεία μας είναι σε επαφή με την ιαπωνική κυβέρνηση και είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια έπειτα απ' αυτή τη φρικτή τραγωδία», ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
...Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για Αμερικανούς που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από το σεισμό.
...Το υπουργείο ανακοίνωσε ακόμη πως θα ανακοινώσει μια διεύθυνση email και ένα τηλεφωνικό αριθμό που θα μπορούν να καλούν πρόσωπα που θέλουν πληροφορίες για συγγενείς τους στην Ιαπωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: