Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Σημαντική η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών.

5 Μαρτίου 2011.
Σημαντική είναι η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών., κατά το 2010, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν αργά χθες το βράδυ...η αύξηση σε αξία έφτασε το 10,7% και είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί σε ετήσια βάση, τα τελευταία χρόνια...
...Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΠΕ, η μεγαλύτερη εξαγωγική δραστηριότητα εκδηλώθηκε προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
...H πρώτη κατηγορία ελληνικών προϊόντων από πλευράς αξίας εξαγωγών είναι τα τρόφιμα και ποτά και οι εξαγωγές σε δομικά προϊόντα, που παρουσίασαν εντυπωσιακή αύξηση κατά 17,2%, σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), όπως αναφέρει σε νέα διορθωμένη ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Αύξηση κατά 10,7% παρουσίασε η αξία των ελληνικών εξαγωγών το 2010, έναντι του προηγούμενου χρόνου και οι εξαγωγές της χώρας συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών ανήλθαν στο ποσό των 16.248,4 εκ. ευρώ, έναντι 14.675,3 εκ. ευρώ το 2009, όπως αναφέρει σε διορθωμένο ενημερωτικό δελτίο του το υπουργείο σημειώνοντας ότι το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας (εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών) διαμορφώθηκε στα -19,2 δισ ευρώ από -24,4 δισ ευρώ το 2009, μειωμένο κατά 21,2%
...Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΠΕ, η μεγαλύτερη εξαγωγική δραστηριότητα εκδηλώθηκε προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 62,6% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών...(Ν.Π., ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: