Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Απτόητος παρά τις "υστερίες"…

15 Μαρτίου 2011.

Κάποια ΜΜΕ της Πελοποννήσου "ανταγωνίζονται" τελευταία για το πιο θα "αντιπολιτευτεί" καλύτερα τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη. Με κάθε ευκαιρία, φροντίζουν να εξαπολύουν νέες επιθέσεις προς το πρόσωπό του, ακόμα και για θέματα που κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα καθόταν να ασχοληθεί, ενώ ακόμα και αντιπολιτευόμενες τον Πέτρο Τατούλη παρατάξεις εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν δίνουν βάση στα θέματα αυτά...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των επιθέσεων είναι αυτό που αφορά τις σχέσεις του, με εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Λες και είναι το φλέγον ζήτημα και πρόβλημα των Πελοποννησίων! Γιατί δεν ασχολούνται καλύτερα με το εάν ο Πέτρος έχει και στενές σχέσεις Τρίτου Τύπου με εξωγήινους?



Σήμερα, με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη είχαμε μια από τα ίδια. Στον ηλεκτρονικό και μη τύπο, διαβάζουμε διάφορα, όπως "χωρίς σχέδιο για τα σκουπίδια ο Τατούλης" και "πιστεύουμε πως δεν είναι προεκλογική περίοδος για να ακούσουμε προγραμματικές δηλώσεις και άρα δεν παρευρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου".

Ας δούμε καλύτερα και τα δύο αυτά δημοσιεύματα...

Στο μεν πρώτο που αφορά τα σκουπίδια, ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η θέση που εξέφρασε ο Πέτρος Τατούλης για τα σκουπίδια, είναι πως η Περιφέρεια περιμένει τη λύση από τους εργολάβους, χωρίς η ίδια να έχει σχέδιο για τη λύση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Φυσικά τέτοια επιχειρήματα είναι απλά ανυπόστατα. Μάλλον θα περίμενε ο αρθρογράφος να προχωρήσει ο Πέτρος Τατούλης σε λύση σαν αυτή του τέως γαλάζιου γ.γ. της Περιφέρειας, που μέσα σε μια νύχτα αγόρασε χωρίς να ενημερώσει κανέναν δεματοποιητές, για να λύσει μόνιμα το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο. 15.000.000 Ευρώ μας κόστισε αυτή η περίφημη "μόνιμη λύση" και σήμερα, 3 χρόνια μετά συζητάμε πάλι πως θα λύσουμε το ίδιο πρόβλημα!

Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο Πέτρος Τατούλης δεν διαθέτει μεταπτυχιακό στη διαχείριση στερεών αποβλήτων. Έτσι είναι "αναγκασμένος" με βάση την κοινή λογική, να ακούσει πρώτα τις προτάσεις για τη λύση του προβλήματος από τους ειδικούς, να διαβουλευτεί με επιστήμονες και τοπικές κοινωνίες και έπειτα να αποφασίσει ποια λύση θα επιλεγεί για το θέμα των σκουπιδιών. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει λοιπόν, εκτός του να ορίσει ακριβώς, με ποια κριτήρια θα επιλεγεί η τελική λύση? Τι άλλο περίμεναν ν’ ακούσουν από έναν άνθρωπο που κρατά στα χέρια του το μέλλον των παιδιών της Πελοποννήσου, εκτός από προσεκτικές προσεγγίσεις στα σοβαρά προβλήματα? Τις "μαγικές συνταγές" ο Πέτρος τις αφήνει για τους "σωτήρες" που χρόνια τώρα έχουν οδηγήσει τον τόπο στις "μεγάλες επιτυχίες" του σήμερα. Η αναγνώριση που κέρδισε από τους ίδιους τους "συναδέλφους" του Περιφερειάρχες για το θέμα αυτό, αρκεί ως απάντηση στις φλυαρίες...

Όσον αφορά την κριτική που ακούστηκε για το ότι ο Πέτρος Τατούλης έδωσε συνέντευξη τύπου - απολογισμό στα ΜΜΕ της Πελοποννήσου, αυτή αγγίζει τα όρια της ανοησίας. Αξίζει να παραθέσουμε ένα κομμάτι από το άρθρο αυτό:

"Η απουσία μας από την συνέντευξη τύπου του νέου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη ήταν ηθελημένη καθώς πιστεύουμε πως δεν είναι προεκλογική περίοδο για να ακούσουμε προγραμματικές δηλώσεις. Ακούσαμε πολλές φορές διαβάσαμε ακόμα πιο πολλές το πρόγραμμα και τις θέσεις του Περιφερειάρχη και περιμένουμε να δούμε έργο .Βεβαίως ο κ. Τατούλης καλός έπραξε να έχει αυτήν την επαφή με τα ΜΜΕ για να ξανά πει το πρόγραμμά του.  Από θεωρίες χόρτασε ο κόσμος και εμείς το ίδιο".

Μάλλον στο συγκεκριμένο μέσο, δεν μπήκαν καν στον κόσμο να διαβάσουν την σχετική πρόσκληση που απέστειλε η Περιφέρεια, γιατί εκεί αναγραφόταν ξεκάθαρα πως πρόκειται για συνέντευξη τύπου - απολογισμό, πράγμα που σημαίνει, ασχέτως τι ειπώθηκε εκεί, πως οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να αναμένουν από τον κ. Τατούλη, έναν πρώτο απολογισμό του τι έργο παράχθηκε κατά τους 2 πρώτους μήνες της θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου ΚΑΙ ΟΧΙ προγραμματικές δηλώσεις, όπως αναφέρει στο άρθρο του ο αρθρογράφος! Το εάν αυτό έγινε ή όχι, θα έπρεπε πρώτα να πάνε να ακούσουν τι έχει να πει ο Περιφερειάρχης και μετά να ασκήσουν κριτική. Φαίνεται όμως πως είχαν από πριν αποφασίσει ν' ασκήσουν κριτική πριν καν συντελεστεί το γεγονός το οποίο τελικά έκριναν!

Το καλύτερο βεβαίως είναι το γεγονός, ότι τελικά ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε σε αυτά που έχει ήδη κάνει ως Περιφερειάρχης και όχι στο τι θα κάνει! Γιατί όταν μίλησε για τις δημόσιες διαβουλεύσεις που συμμετείχε η Περιφέρεια, φυσικά και δεν αναφερόταν στο τι θα κάνει στο μέλλον, αλλά στο τι έχει ήδη κάνει! Επίσης όταν αναφέρθηκε στις συμμετοχές της Περιφέρειας σε Τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, αναφερόταν σε ήδη συντελεσμένες ενέργειες! Και τέλος, όταν ανέλυσε τη στρατηγική εξωστρέφειας της Περιφέρειας και αναφέρθηκε στην επίσκεψη στην Πελοπόννησο των διπλωματικών ακολούθων, φυσικά αναφερόταν στο σήμερα και όχι στην επόμενη χιλιετία!

Δυστυχώς στην κατεστραμμένη Ελλάδα του 2011, κάποιοι επιμένουν σε παλαιοκομματικού τύπου στρατηγικές, στρατηγικές που έχουν οδηγήσει τον τόπο τόσα χρόνια στην απόλυτη καταστροφή. Σήμερα έχουμε την τύχη να εμφανιστούν δυνάμεις, που θέλουν να αλλάξουν αυτή την κατάσταση ή τουλάχιστον έτσι δηλώνουν. Το να ασκείς κριτική σ' αυτές πριν προλάβουν καν να αναπτύξουν τις προτάσεις τους και πριν καν βρουν τον χρόνο να δράσουν, αποτελεί προσβολή στις επιλογές του λαού που τόσο πρόσφατα τους έδωσε την εντολή να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους. Ας τις αφήσουμε να κάνουν αυτά που πιστεύουν και στο τέλος ας τους κρίνουμε για αυτά που έκαναν. Άλλωστε υπάρχει και η θεσμική αντιπολίτευση για να αναλάβει αυτά τα πράγματα.

Το καλό είναι πως παρά τις επιθέσεις αυτές, ο Πέτρος Τατούλης συνεχίζει απτόητος να "τρέχει" τα θέματα που έχει θέσει ως προτεραιότητες της Περιφέρειας, χωρίς να δίνει σημασία σε μικρότητες. Όπως έχουμε ξαναπεί άλλωστε, ασχέτως τελικά τι αποτέλεσμα θα φέρει, το γεγονός και μόνο ότι "τρέχει" κυριολεκτικά με αντίπαλο τον χρόνο για να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα μιας προβληματικής και υπανάπτυκτης Περιφέρειας όπως είναι η Πελοπόννησος και εκτός αυτού, βιάζεται να αναλάβει και όσες ακόμα αρμοδιότητες δεν του έχουν δοθεί, είναι θετικό για του πολίτες της Πελοποννήσου, που έχουν μάθει ύστερα από τόσα χρόνια γεμάτα με "ΘΑ", να εκτιμούν και να κρίνουν σωστά πρόσωπα και καταστάσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: