Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Κανείς άνεργος δεν θα πρέπει να μείνει χωρίς επίδομα.

4 Μαρτίου 2011.
Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την χορήγηση των επιδομάτων (ανεργίας και γενικότερα) συνδέονται με αποφάσεις που λαμβάνουν τα κράτη - μέλη ξεχωριστά, τόνισε στη Βουλή ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Απασχόληση Λάζλο Άντρο και επισήμανε ότι υπάρχει γενικότερη αρχή της ΕΕ βάσει της οποίας οι άνεργοι θα πρέπει να λαμβάνουν επιδοτήσεις και επιδόματα και κανείς άνεργος δεν θα πρέπει να μείνει χωρίς επίδομα...
...Μιλώντας στα μέλη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και απαντώντας στα ερωτήματα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπα και της ΝΔ Ευ. Τσουμάνη - Σπέντζα (η οποία ειδικότερα ζήτησε την άποψη του Επιτρόπου σχετικά «με την μείωση των επιδομάτων ανεργίας μετά την εξέλιξη της θέσης του Όλι Ρεν για την διεύρυνση αυτής της μείωσης και πέραν των δεσμεύσεων του Μνημόνιου») ο κ. Άντορ κάλεσε την χώρα μας να αξιοποιήσει στο μέγιστο τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που προορίζονται για την Απασχόληση, απευθύνοντας ταυτόχρονα συγχαρητήρια για την εφαρμογή ενός άνευ προηγουμένου φιλόδοξου Προγράμματος Σταθερότητας.

...Επισημαίνοντας την ανάγκη να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες κατάρτισης, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, ο κ. Άντορ ζήτησε να κινηθούν γρηγορότερα οι διαδικασίες για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων. 
...Προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά και για την δημιουργία πλαισίου στήριξης και ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας, ο Επίτροπος ενημέρωσε ότι συνεργάζεται στενά με την υπουργό Εργασίας, κα Λούκα Κατσέλη. Ταυτόχρονα ενημέρωσε την Βουλή ότι η ΕΕ βρίσκεται σε διαβούλευση για την προώθηση νομοθετικών πρωτοβουλιών για την απασχόληση. Συγκεκριμένα προανήγγειλε ρυθμίσεις σχετικά με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την κινητικότητα των εργαζομένων με ταυτόχρονη μέριμνα για την αποφυγή του κοινωνικού ντάμπινγκ και ρυθμίσεις που θα προβλέπουν την εργασιακή κάλυψη των ναυτικών και μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων (έκθεσης στον καπνό, τις χημικές ουσίες και τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία).
...Αναφορικά με το Πρόγραμμα Σταθερότητας που εφαρμόζει η Ελλάδα, ο Επίτροπος Απασχόλησης είπε πως η Ελλάδα είναι άξια συγχαρητηρίων, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου φιλόδοξο πρόγραμμα.
...Περιγράφοντας την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είπε πως η ελληνική οικονομία «ήταν ένα καράβι που βρέθηκε να προσκρούει σε παγόβουνο» εξαιτίας της αδιαφάνειας των δημόσιων οικονομικών, ενώ τα προβλήματα δεν ήταν ορατά λόγω άτυπων λειτουργιών στην Οικονομία. «Εδώ και ένα χρόνο η ελληνική οικονομία ήταν ένα καράβι που βυθιζόταν. 
...Επανήλθε σε σταθερή κατάσταση, λόγω της σοβαρής προσπάθειας που κατεβλήθη από την κυβέρνηση και τους Έλληνες πολίτες», ανέφερε. Κατέληξε δε με το μήνυμα ότι δεν συμφέρει κανέναν να βουλιάξει η Ελλάδα.
   (Ν.Π., ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: