Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Αισιόδοξα μηνύματα για τον Τουρισμό.

4 Μαρτίου 2011.
Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τις διεθνείς αγορές στόχους για τον ελληνικό τουρισμό, με όλες τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν σε μια αύξηση αφίξεων που θα αγγίζει το διψήφιο νούμερο. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ανδρέας Ανδρεάδης, στο πρακτορείο Bloomberg υπογράμμισε ότι η αύξηση των αφίξεων θα κυμανθεί το 2011 στο 10%, λόγω και των αναταραχών που σημειώνονται στη λεκάνη της Μεσογείου.


...Αναλύοντας τις προκρατήσεις από τις χώρες «δεξαμενές» του ελληνικού τουρισμού, ο κ. Ανδρεάδης εστιάζοντας στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, τόνισε ότι αυτές εμφανίζουν αύξηση 10% σε σχέση με πέρυσι, τη στιγμή που το 14% του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα (15 εκατομμύρια τουρίστες συνολικά) προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο.
...Σε ό,τι αφορά την αγορά της Γερμανίας, οι προκρατήσεις καταγράφουν αυτή τη στιγμή αύξηση 5%, με την διεθνή έκθεση του Βερολίνου την επόμενη εβδομάδα να δίδει το στίγμα της πορείας της τουριστικής κίνησης για την Ελλάδα.
...Η Ρωσία και φέτος θα σηκώσει πιο ψηλά τη σημαία της ανόδου των αφίξεων, με την εκτίμηση των ξενοδόχων να φτάνει το 20% σε σχέση με πέρυσι. Προς την κατεύθυνση αυτή το αρμόδιο υπουργείο τρέχει διαδικασίες επιτάχυνσης έκδοσης Visa για τους Ρώσους πολίτες.
...Ο πρόεδρος των εν Ελλάδι τουριστικών πρακτόρων (HATTA), Γιώργος Τελώνης υπογράμμισε ότι φέτος αναμένεται μεταξύ άλλων άνοδο του τουριστικού ρεύματος και από την αγορά της Ιταλίας. Ο κ. Τελώνης που έδωσε το παρόν στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Μιλάνο στάθηκε στο ζωηρό ενδιαφέρον των Ιταλών οργανωτών ταξιδίων (Tour Operator's) για τη χώρα μας. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν και συμφωνίες μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων των δυο χωρών.
...Το 2010 τα έσοδα από τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά 8% και αν οι ξενοδόχοι δεν προέβαιναν σε μεγάλες μειώσεις στις τιμές των ξενοδοχειακών υπηρεσιών όπως σημειώνει ο κ. Ανδρεάδης, η πτώση στις τουριστικές αφίξεις δεν θα σταματούσε στο 0,6%. Για το 2011 οι εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων για τα έσοδα κάνουν λόγο για οριακή έως και μικρή άνοδο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: