Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ομολογία Κουσνέρ : Αργήσαμε να αντιδράσουμε...

9 Μαρτίου 2011.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ εκτιμά πως η χώρα του και η Ευρώπη «...άργησαν να αντιδράσουν» στις επαναστάσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο και θεωρεί απίθανο «να μην κάνουν τίποτε» στη Λιβύη, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Λιμπερασιόν»...
«...Αργήσαμε να αντιδράσουμε, η Ευρώπη μάλιστα επέδειξε μια ένοχη βραδύτητα, έστω κι αν η κα Άστον, η οποία είναι επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ,  πήγε στην Τύνιδα πριν ακόμη από τους γάλλους αξιωματούχους...», δήλωσε ο Κουσνέρ, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά για το θέμα.
«Αργήσαμε επίσης υπερβολικά να αντιληφθούμε το μέτρο της κατάστασης αυτών των χωρών. ...Γνωρίζαμε ωστόσο από καιρό ότι πρόκειται για δικτατορίες!», πρόσθεσε ο άνθρωπος που διηύθυνε από το 2007 ως το 2010 το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Δεν αποδεχθήκαμε αρκετά τις αντιπολιτεύσεις, αυτό είναι πολύ σαφές», συνέχισε ο Μπερνάρ Κουσνέρ, ο οποίος υποστήριξε πως, από την πλευρά του, κάλεσε «τον πρεσβευτή της Τυνησίας», έγραψε «επιστολές για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και άλλωστε του απαγορεύθηκε «για δύο χρόνια η διαμονή στην Τυνησία».
...Για τη Λιβύη εκτιμά ότι «δεν μπορεί να είχαμε προχωρήσει τόσο πολύ και τώρα να μην κάνουμε τίποτε» και εγκρίνει το γαλλο-βρετανικό διάβημα για μια «αυστηρότερη απόφαση υπέρ μιας ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού ώστε να εμποδιστούν οι σφαγές».
...Η επιβολή της ζώνης αυτής απαιτεί «μια απόφαση των Ηνωμένων Εθνών, αλλιώς θα ξανακάνουμε το ίδιο λάθος με τον πόλεμο στο Ιράκ», διευκρινίζει.
...Η εγκαθίδρυση μιας ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού «απαιτεί σε κάθε περίπτωση μεγάλα ναυτικά όπως και αεροπορικά μέσα και σημαίνει επίσης βομβαρδισμούς με στόχο τις αντιαεροπορικές άμυνες», επιμένει ο Μπερνάρ Κουσνέρ....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: