Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Συνεχίζονται οι έρευνες για το γαλάζιο κύκλωμα που ρήμαξε το ΙΚΑ.

9 Μαρτίου 2011.
Συνεχίζονται οι έρευνες και διασταυρώσεις στοιχείων για να διακριβωθεί όλη η έκταση της δράσης του γαλάζιου κυκλώματος, που ασφάλιζε μετανάστες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως ενημερώνει τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης με έγγραφό του που διαβιβάστηκε μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Γεωργίου Ανατολάκη...
...Όπως σημειώνει ο κ. Κουτρουμάνης, από τους διενεργηθέντες ελέγχους των κατά τόπους υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εντοπίσθηκαν περιπτώσεις που ενώ υποβάλλονταν Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις μέσω διαδικτύου, δεν καταβάλλονταν εισφορές και διαπιστώθηκε ότι ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις δεν ανταποκρίνονταν σε πραγματική απασχόληση αλλά επρόκειτο για εικονική ασφάλιση «με δόλο και με σκοπό την απόδοση παροχών από το Ίδρυμα ή άλλους φορείς σε πρόσωπα που δεν τις δικαιούνταν».

...Η διοίκηση του Ιδρύματος επελήφθη του θέματος, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, και έτσι εντοπίστηκαν όλες οι περιπτώσεις εικονικής ασφάλισης με τη βοήθεια του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν εντοπισμό νέων περιπτώσεων. 
...Η έρευνα συνεχίζεται και διασταυρώνονται στοιχεία για να διαπιστωθεί η τυχόν λήψη από τους ασφαλισμένους από απόδοση παροχών από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή από άλλους Οργανισμούς, ενώ γίνονται ενέργειες για τη βελτίωση του συστήματος πιστοποίησης εργοδοτικών οικοδομικών έργων και υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων.
...Επίσης βελτιώνονται οι έλεγχοι επεξεργασίας των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και έχουν δοθεί οδηγίες στις μονάδες του Ιδρύματος για ενέργειες στις περιπτώσεις που εντοπίζονται νέες, μη σύννομες πράξεις εκ μέρους των εργοδοτών, τόσο για τους ελέγχους που πρέπει να διενεργούνται για τον εντοπισμό όμοιων περιπτώσεων όσο και για την ακολουθούμενη στη συνέχεια διαδικασία.
...Ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει επίσης ότι «...για κάθε είδους υπόθεση ενημερώνεται η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω ενέργειες...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: