Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Αναβρασμός για το κλείσιμο του Εσπερινού Γυμνασίου Σκάλας.


15 Μαρτίου 2011.

               από: http://liaskalalakonias.blogspot.com/

 Σε αναβρασμό βρίσκονται από χθες το βράδυ οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Σκάλας αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας του κλεισίματος του σχολείου σε μια περιοχή όπου το ποσοστό των κατοίκων που δεν έχουν ολοκληρώσει ούτε τη βασική εκπαίδευση είναι από τα υψηλότερα στην Ελλάδα. Αντί το Υπουργείο «δια βίου μάθησης» να επεξεργαστεί τρόπους ενίσχυσης των νυκτερινών σχολείων και να καταρτίσει πιο ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών προχωράει σε «λουκέτα» χωρίς να δίνει επιλογή σε εργαζόμενους μαθητές απομακρυσμένων περιοχών της Λακωνίας να τελειώσουν το σχολείο. Αυτό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ για ένα σχολείο με την προσφορά του νυκτερινού και την εμβέλεια του στο 75% της Λακωνίας!


ΦΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ
Ζητάμε τη στήριξή σας με το όποιο μέσο διαθέτετε. Υποστηρίξτε τον αγώνα μας ενάντια στην «προ τετελεσμένου» και αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Δημοσιοποιήστε τον μέχρις εσχάτων αγώνα μας.
ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ
Για εμάς η διατήρηση του σχολείου μας είναι θέμα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.
Τηλ. Επικοινωνίας 6942482976

Φίλε, φίλη
Κάτηκε της περιοχής μας και όχι μονό.
–Εκλεισαν τη ΔΕΗ.
–Εκλεισαν τον ΟΤΕ.
–Εκλεισαν την Εμπορική Τράπεζα.
ΔΕ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ.
Τώρα κλείνουν ΚΑΙ το Εσπερινό Γυμνάσιο Σκάλας.
Τα ΠΡΩΙΝΑ και τα ΑΛΛΑ σχολεία της περιοχής μας θα μείνουν στο απυρόβλητο; Οι παρατάσεις που δόθηκαν για κάποια σχολεία με μικροπολιτικά κριτήρια για πόσο θα ισχύσουν;
ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.
Εμείς ΔΕΝ είμαστε ένας ΑΡΙΘΜΟΣ.
–Είμαστε οικογενειάρχες, εργαζόμενοι μαθητές που θέλουμε να τελειώσουμε το σχολείο για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής μας.
–Είμαστε παιδία μεταναστών που ζούμε και εργαζόμαστε χρόνια στην Ελλάδα και το σχολείο μας δεν είναι απλά ένα παράθυρο στη γνώση αλλά και ο μοναδικός εκπαιδευτικός δίαυλος πλήρους ένταξης μας στην ελληνική κοινωνία.
Ερχόμαστε κάθε βράδυ στο σχολείο όχι μόνο από τα χωρία του Δήμου Ευρώτα αλλά από τα ¾ του Νομού, καλύπτοντας μια μεγάλη χιλιομετρική απόσταση, από το Γύθειο και την Μάνη μέχρι τη Νεάπολη και την Μονεμβάσια, από τους Μολάους μέχρι τον παλιό Δήμο Ζάρακος.
Το υπουργείο Παιδείας μας κλείνει χωρίς να μας ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ για την ολοκλήρωση των σπουδών μας.

Φίλε, φίλη
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΟΥ.

ΣΤΟΠ στη μεθοδευμένη και συνεχή υποβάθμιση του τόπου μας.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΑΛΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: