Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή...

14 Μαρτίου 2011.
Τον σημαντικό βαθμό αλληλεξάρτησης μεταξύ εμπορίου και κατανάλωσης έχουν αναδείξει οι εξελίξεις στην οικονομία, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων - ΕΦΕΤ με αφορμή την 15η Μαρτίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή... Σήμερα που η διατροφή αποτελεί έναν από τους καθοριστικούς παράγοντες για την ανθρώπινη υγεία, περισσότερο από ποτέ υπάρχει η ανάγκη για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των καταναλωτών.
...
...Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, η 15η Μαρτίου (Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή) είναι ημέρα προβληματισμού, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης είναι με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων, της υγείας και της ασφάλειας του καταναλωτή, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ. Κυρίως, όμως, είναι μια ημέρα που αφορά αδιακρίτως όλους μας, γιατί όλοι είμαστε καταναλωτές ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης και οικονομικής δυνατότητας.
...Ο ΕΦΕΤ θεωρεί ότι η επικοινωνία και η αντικειμενική ενημέρωση καταναλωτών και επιχειρήσεων τροφίμων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στις νέες πολιτικές για τη διατροφική ασφάλεια, αλλά και σημαντική συμβολή στην καθιέρωση δίκαιων πρακτικών εμπορίου και στην προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού....

Δεν υπάρχουν σχόλια: