Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ο Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά με το πλήρωμα του διαστημικού λεωφορείου Ντισκάβερι.

4 Μαρτίου 2011. 
 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, πραγματοποίησε ένα πραγματικά μακράς εμβέλειας υπεραστικό τηλεφώνημα , όταν κάλεσε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, για να συγχαρεί το πλήρωμα του διαστημικού λεωφορείου Ντισκάβερι, που πραγματοπιεί την τελευταία του αποστολή....
" ...Πρέπει να αισθάνεσαι ιδιαίτερη τιμή που είσαι ο τελευταίος κυβερνήτης του Ντισκάβερι ", είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στον Στιβ Λίντσεϊ και τα 6 μέλη του πληρώματος αλλά και στους 6 διεθνείς αστροναύτες που ζουν εντός του Διαστημικού Σταθμού και είχαν συγκεντρωθεί για την τηλεφωνική συνομιλία.
...Ο πρόεδρος Ομπάμα είπε ακόμα ότι ταιριάζει πραγματικά στην ιστορία αυτού του σκάφους, να τερματίζεςι τη θητεία του με αυτή την κρίσιμη αποστολή.
...Στην πραγματικότητα απομένουν δύο ακόμα πτήσεις των άλλων δύο διαστημικών λεωφορείων, μέσα στη χρονιά, ωσότου αποσυρθεί για πάντα ο στόλος των 3 διαστημικών λεωφορείων.
...Η ΝΑΣΑ την Πέμπτη προσέθεσε μία ακόμα μέρα στο διαστημικό ταξίδι του Ντισκάβερι, για να δώσει το χρόνο στο πλήρωμα του σκάφους, να ξεφορτώσει τις προμήθειες που μετέφερε στο ευρισκόμενο σε τροχιά, διαστημικό εργαστήριο.
...Έτσι τώρα το Ντισκάβερι πρόκειται να προσγειωθεί στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, στη Φλόριντα την Τετάρτη μετά από αποστολή 15 ημερών στο Διάστημα.
...Ανάμεσα στον εξοπλισμό που μεταφέρει το Ντισκάβερι είναι και ένα ανθρωποειδές ρομπότ, γνωστό ως Ρομποναύτης 2 (R2).
...Ο Ομπάμα αφού αστειεύθηκε με το πλήρωμα ρωτώντας αν εκμεταλλεύθηκαν το ανθρωποειδές μηχάνημα βάζοντάς το να κάνει τις αγγαρείες στο σταθμό, τους προέτρεψε να το ξεπακετάρουν, λέγοντας πως " είναι αδικία για τον τύπο να έχει κάνει τόσο ταξίδι και να μην έχει βγεί από το πακέτο του "....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: