Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Συνελήφθη στη Βιέννη Μουσουλμάνος-Βόσνιος πρώην στρατηγός, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου.

4 Μαρτίου 2011. 
 Η Αυστριακή αστυνομία συνέλαβε χθες, το απόγευμα  στο αεροδρόμιο της Βιέννης τον απόμαχο Μουσουλμάνο στρατηγό του στρατού της Βοσνίας, Γιόβο Ντίβτζακ, που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, κατά την περίοδο 1992-1995, όταν εκδηλώνονταν εχθροπραξίες ανάμεσα στη Σερβία και τη Βοσνία....
...Την είδηση της σύλληψης του Βόσνιου τέως στρατηγού που θα παραπεμφθεί σε δίκη ως εγκληματίας πολέμου, τη μετάδωσε το κανάλι TV1 της τηλεόρασης του Σαράγεβο και επιβεβαιώθηκε από τον πρεσβευτή της Βοσνίας στην Αυστρία Χάρις Χρλε.
...Σύμφωνα με τις κατηγορίες που βαραίνουν τον Ντίβτζακ, ο πρώην Βόσνιος στρατηγός ήταν από τους επικεφαλής ενέδρας του στρατού της Βοσνίας το 1992, εις βάρος οχημάτων που μετέφεραν Σέρβους στρατιώτες και στοίχισε τη ζωή σε 40 από αυτούς.
...Παρά το ότι οι Μουσουλμάνοι της Βοσνίας αρνούνται ότι ο αριθμός των θυμάτων υπήρξε τόσο υψηλός, οι κατηγορίες που βαραίνουν τον τέως στρατηγό είναι παρόμοιες με αυτές που οδήγησαν στη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού της Βοσνίας Γκάνιτς, πριν από ένα χρόνο στο Λονδίνο, επίσης για εγκλήματα πολέμου την ίδια περίοδο.
...Μόλις πέντε μήνες μετά τη σύλληψή του, πάντως, Βρετανικό δικαστήριο απέρριψε την αίτηση έκδοσής, που απέστειλε το Βελιγράδι, με τη δικαιολογία ότι αυτή είχε " πολιτικά κίνητρα ".
...Κατά τη διάρκεια του Σέρβο-Βοσνιακού πολέμου την περίοδο 1992-95, διαπράχθηκαν πολλά εγκλήματα πολέμου και από τις δύο πλευρές, όπως και στον πόλεμο στην Κροατία και το Κόσοβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: