Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Αγνοούνται οι κάτοικοι μιας ολόκληρης πόλης στην Ιαπωνία.

12 Mαρτίου 2011.
Οι αρχές της νομαρχίας Μιγιάγκι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, δεν έχουν νέα από περίπου 10.000 κατοίκους της παραθαλάσσιας πόλης Μιναμισανρίκου, μία ημέρα μετά το καταστροφικό τσουνάμι που έπληξε την περιοχή, όπως αναφέρει σήμερα στον ιστότοπό του το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK...

...Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει το μισό πληθυσμό αυτής της πόλης με περίπου 17.000 κατοίκους, μετέδωσε από τη μεριά του το πρακτορείο Kyodo.
...Οι ιαπωνικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει ότι περίπου 7.500 άνθρωποι έχουν μετακινηθεί προς 25 καταφύγια, ενώ προς το παρόν δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με περίπου 10.000 ανθρώπους, διευκρίνισε το NHK.
...Οι τοπικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να βρεθούν οι αγνοούμενοι με τη βοήθεια του στρατού, προσθέτει το NHK....
***Την ίδια στιγμή...
...Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επιβεβαίωσε σήμερα ότι μέχρι στιγμής 621 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού που έπληξε χθες Παρασκευή την Ιαπωνία, όμως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.
...Σύμφωνα με την ιαπωνική αστυνομία οι νεκροί ανέρχονται σε 637, ενώ 653 άνθρωποι αγνοούνται. ...Όμως ο συνολικός αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς 200 με 300 πτώματα μεταφέρονται στην πόλη Σεντάι και ακόμη 200 μεταφέρονται σε γυμναστήρια σε άλλες περιοχές της νομαρχίας Μιγιάγκι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.
....Επιπλέον περίπου 10.000 άνθρωποι αγνοούνται από την παραθαλάσσια πόλη Μιναμισανρίκου στη βορειοανατολική Ιαπωνία.
...Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΠΟΥ, 1.040 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και τουλάχστον 645 αγνοούνται.
...Ο ΟΗΕ, επικαλούμενος στοιχεία που έχει δώσει η ιαπωνική κυβέρνηση, σημειώνει ότι 51.207 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή Φουκουσίμα, όπου έκρηξη σημειώθηκε σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο.
....Ο Γκρέγκορι Χαρτλ, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΟΥ, δήλωσε ότι υπάρχει «πολύ μικρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία προς το παρόν» από το πυρηνικό εργοστάσιο, όμως ο οργανισμός παραμένει σε εγρήγορση.
«...Οι ιαπωνικές αρχές είναι οι καλύτερες στον κόσμο όσον αφορά το σχεδιασμό, την προετοιμασία και την αντίδραση σε τέτοιου είδους έκτακτες καταστάσεις», επεσήμανε ο Χαρτλ στο Γερμανικό Πρακτορείο....(Ρόιτερ, Γαλλικό, Γερμανικό, ΑΠΕ)


Δεν υπάρχουν σχόλια: