Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ερώτηση Γρ. Αποστολάκου για τις πληρωμές εργολάβων του δημοσίου.

3 Μαρτίου 2011.
 
Ο Βουλευτής Λακωνίας, της Ν.Δ., κ. Γρ. Αποστολάκος κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δ. Ρέππα, Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ραγκούση για τις υπέρογκες οφειλές του κράτους προς τους εργολήπτες δημοσίων έργων.
...

...Το πλήρες κείμενο της ερώτησης  :

...Οι εργολήπτες δημοσίων έργων σε ολόκληρη τη χώρα εκπέμπουν συνεχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα, μηνύματα απόγνωσης προς την κυβέρνηση. Χαρακτηριστική του κλίματος είναι η επιστολή του Συνδέσμου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Νομού Λακωνίας προς τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, με την οποία τον καλούν να επιληφθεί πλέον ο ίδιος του ζέοντος θέματος της μη καταβολής υπέρογκων οφειλών του κράτους προς τις κατασκευαστικές εταιρείες που ανέλαβαν και αποπεράτωσαν δημόσια έργα στην περιοχή.
...Όπως αναφέρεται, εδώ και 2 χρόνια οι εταιρείες παραμένουν απλήρωτες, μολονότι οι ίδιες έχουν εκτελέσει τα έργα που ανέλαβαν, κυρίως από τους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις δικές τους υποχρεώσεις, όπως η μισθοδοσία των υπαλλήλων τους, η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, η αποπληρωμή των προμηθευτών τους. 
...Ενώ υποχρεώνονται στο τέλος κάθε χρήσης, να εκδίδουν τιμολόγιο για κάθε λογαριασμό και να αποδίδουν Φ.Π.Α. που δεν έχουν εισπράξει, χωρίς να παραγνωρίζεται και ο φόρος εισοδήματος που καλούνται να πληρώσουν.
...Αποτέλεσμα της ασυνέπειας και ουσιαστικά της στάσης πληρωμών της πολιτείας, είναι η δυσχερέστατη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργολήπτες δημοσίων έργων. 
...Η απαράδεκτη και μακροχρόνια καθυστέρηση αποπληρωμής τους, έχει σταδιακά οδηγήσει πολλούς εξ αυτών σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δικών τους υποχρεώσεών, που φέρνει νέα προβλήματα όπως το σφράγισμα επιταγών, η ένταξη στη μαύρη λίστα του Τειρεσία, οι απολύσεις, η τελική κατάρρευση.
...Συνέπειες τραγικές για την τοπική και την εθνική οικονομία....
***Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί...

1. Για ποιους λόγους δεν αποπληρώνονται οι υποχρεώσεις του κράτους προς τους εργολήπτες δημοσίων έργων, οι οποίοι έχουν αποπερατώσει τα έργα και επί δύο χρόνια παραμένουν απλήρωτοι;
2. Σε ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία για την ταχύτερη δυνατή αποπληρωμή των εργοληπτών δημοσίων έργων;... 

(από το Γραφείο Τύπου του βουλευτή)

Δεν υπάρχουν σχόλια: