Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

"Η Ελληνική κρίση χρέους επεκτάθηκε σε όλη την Ε.Ε.".

3 Μαρτίου 2011.
Τα διδάγματα της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, με έμφαση στην περίπτωση της Ελλάδας, εξετάζει μελέτη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...
...Στη μελέτη επισημαίνεται ακόμη ότι η ελληνική κρίση επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες της ΟΝΕ, κυρίως την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία. «...Το ελληνικό πρόβλημα εξελίχθηκε σε συνολικό πρόβλημα για την ΟΝΕ...», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μελέτη...
... Η μελέτη αυτή ανατέθηκε από την Επιτροπή στους καθηγητές οικονομικών Μ. Αργυρού από το πανεπιστήμιο του Κάρντιφ και Α. Κοντονίκα από το πανεπιστήμιο της Γλασκόβης. 
...Από τα συμπεράσματα της μελέτης, προκύπτει ότι σε αντίθεση με ότι συνέβαινε πριν από την κρίση, στη διάρκεια της κρίσης, οι αγορές άλλαξαν συμπεριφορά αξιολογώντας πλέον τόσο τους διεθνείς κινδύνους όσο και τα μακροοικονομικά μεγέθη κάθε χώρας. 
...Σύμφωνα με τη μελέτη της Επιτροπής, η ελληνική κρίση χρέους οφείλεται στην επιδείνωση των μακροοικονομικών μεγεθών την περίοδο 1999-2009 αλλά και στη μεταστροφή των προσδοκιών των ιδιωτών. 
...Στο μεταξύ, η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ με δηλώσεις της χθες εκτίμησε ότι, "η Πορτογαλία δεν θα χρειαστεί εξωτερική οικονομική βοήθεια" για να ξεπεράσει τη δημοσιονομική της κρίση, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε στο Βερολίνο με τον πορτογάλο ομόλογό της, Ζοζέ Σόκρατες. "Άλλωστε, ποτέ δεν έχω πει ότι, η Πορτογαλία χρειάζεται εξωτερική οικονομική βοήθεια". 
...Η συγκεκριμένη δήλωση Μέρκελ καταγράφεται, ενώ ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard&Poor's αφήνει, πλέον, να διαρρέει ότι "η Λισσαβόνα μπορεί να χρειαστεί εξωτερική οικονομική βοήθεια", διατηρεί δε σε ισχύ τη δική του αξιολόγηση, περί "αρνητικής έναντι της Πορτογαλίας εποπτείας του, έως ότου αποφασιστεί από την ίδια την ΕΕ εάν η Λισσαβόνα θα υπαχθεί, ή όχι, στο μηχανισμό οικονομικής βοήθειας". (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: