Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ποιά "ανάκληση" να γίνει στο Μαίναλο;

"αεί Μαίναλον"
5 Μαρτίου 2011.

Το χθεσινό θέμα του 935blog, σχετικά με την ανάκληση αδειών στο Μαίναλο και τη σχετική ερώτηση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Αρκαδίας, Ανδρέα Λακουρέντζο, ήρθε να μας θυμίσει και ένα αφιέρωμα που είχε κάνει το ραδιόφωνο μας σε παλαιότερη εκπομπή, όπου είχε παρουσιάσει την "αεί Μαίναλον", πρωτοβουλία πολιτών στην Αρκαδία, για την διάσωση και την αειφορία του βουνού.

Θυμίζουμε τι γράψαμε χθες.


"Το Μαίναλο, τα τελευταία χρόνια απειλείται από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη και την τσιμεντοποίηση. Το ΥΠΕΚΑ σωστά λοιπόν, έκρινε σκόπιμο να σταματήσει την ανεξέλεγκτη χορήγηση οικοδομικών αδειών, αλλά φαίνεται πως κάποια συμφέροντα θίχτηκαν, με αποτέλεσμα το θέμα να φτάσει στη Βουλή, από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Αρκαδίας, Ανδρέα Λακουρέντζο, ο οποίος ζήτησε από την κ. Μπιρμπίλη να ανακαλέσει τη σχετική Υπουργική Απόφαση!".


Ας δούμε τώρα την κατάσταση που επικρατεί στο Μαίναλο, όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της "αεί Μαίναλον"...να δούμε ποιά οικοδομική και αναπτυξιακή δραστηριότητα, σταματά ο νόμος Μπιρμπίλη...
Εκκαθαρίσεις εκτάσεων διπλα στο δάσος....
http://mainalon.files.wordpress.com/
Μαντρί από το πουθενά μέσα στον πυρήνα του δάσους!
Βενζινάδικο γειτνιάζων με τον πυρήνα του δάσους.
το μπάζωμα της ρεματιάς
http://mainalon.files.wordpress.com/2009/01/261020086631.jpg?w=300&h=225
ο δρόμος της επέκτασης στο βουνό είναι ο δρόμος της ερημοποίησης του
http://mainalon.files.wordpress.com/2009/01/26102008659.jpg?w=500&h=37

Μήπως θα ήταν καλό πρώτα να υπάρξει ένας διάλογος και μια ενημέρωση, από τους "αρμοδίους" επί του θέματος, που δεν είναι άλλοι από αυτούς που αφιερώνουν το χρόνο τους και κομμάτι από τη ζωή τους, στο βουνό αυτό?

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: "αεί Μαίναλον"

Δεν υπάρχουν σχόλια: