Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ερώτηση Αϊβαλιώτη για τα ΕΛΤΑ, με αναφορές στη Λακωνία.

9 Μαρτίου 2011.

Το θέμα της διασφάλισης του απορρήτου της αλληλογραφίας, έφερε με ερώτηση του στη Βουλή, ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κ. Αϊβαλιώτης. Στην ερώτηση του, ο Βουλευτής κάνει αναφορές και στην τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί στη Λακωνία, όπου οι πολίτες λόγο της έλλειψης γραμματοθυρίδων και του λουκέτου σε καταστήματα των ΕΛΤΑ, αναγκάζονται και αναζητούν την αλληλογραφία τους στα τραπέζια των καφενείων!
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: "Διασφάλιση του απορρήτου της αλληλογραφίας".


Το απόρρητο της αλληλογραφίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και η πολιτεία οφείλει να το διασφαλίζει με κάθε τρόπο καθώς και να ελέγχει τους Οργανισμού που υλοποιούν αυτήν την υπηρεσία, όπως είναι τα ΕΛΤΑ.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια - προφανώς για λόγους μείωσης κόστους - τα ΕΛΤΑ έχουν ελαττώσει τις υπηρεσίες που παρέχουν στην επαρχία, με το να μην διανέμουν την αλληλογραφία στους πολίτες πόρτα-πόρτα, αλλά να αφήνουν τα γράμματα του κόσμου σε γραμματοθυρίσες που τα ίδια τα ΕΛΤΑ προμηθεύτηκαν και εγκατέστησαν σε δημόσιους χώρους, με δικά τους έξοδα. Το ποσοστό πλήρωσης-κάλυψης με τον παραπάνω τρόπο, δηλαδή σε γραμματοθυρίδες, είναι τραγικά χαμηλό, όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι πολλών Περιφερειών, ιδιώς σε μέρη με πολλά μικρά και απομακρυσμένα χωριά, όπως είναι ο Νομός Λακωνίας κ.α. Οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι, αφήνουν της αλληλογραφία στα καφενεία των χωριών(!), με προφανείς κινδύνους για το απόρρητο της αλληλογραφίας αλλά και την απώλεια σημαντικών εγγράφων των πολιτών, όπως λογαριασμού κλπ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι σε σχετική ερώτηση προς το τοπικό κατάστημα ΕΛΤΑ Σπάρτης, οι ενδιαφερόμενοι έλαβαν την απάντηση από τους αρμόδιους ότι δεν έχει γίνει ακόμα προμήθεια τέτοιων γραμματοθυρίδων, αλλά θα γίνει κάποια στιγμή...

Κατόπιν τούτου ερωτάσθε

1. Γνωρίζετε τα παραπάνω? Πόση ακριβώς είναι η έκταση του προβλήματος πανελλαδικά?
2. Πότε τα ΕΛΤΑ θα προμηθευτούν με το απαραίτητο υλικό (γραμματοθυρίδες), ώστε οι φορολογούμενοι πολίτες να εξυπηρετούνται σωστά, με ασφάλεια και χωρίς ταλαιπωρία?

Ο ερωτών Βουλευτής.

Κ. Αϊβαλιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: