Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Κύκλωμα ένοπλων ληστειών βλέπει η αστυνομία, πίσω από το μακελειό στο Ρέντη

2 Μαρτίου 2011.
Οργανωμένο κύκλωμα που κλέβει αυτοκίνητα και πιθανόν ενέχεται και σε άλλες ένοπλες ληστείες ή και σοβαρότερα αδικήματα, εκτιμούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής ότι είναι πίσω από τους ένοπλους, οι οποίοι πυροβόλησαν με «καλάσνικοφ» και πιστόλι και σκότωσαν δύο αστυνομικούς της ομάδας «Δίας», ενώ τραυμάτισαν σοβαρά άλλους δύο, χθες το απόγευμα στην περιοχή Ρέντη.

...Στον τόπο της επίθεσης οι αστυνομικοί βρήκαν 23 κάλυκες από «καλάσνικοφ», 17 κάλυκες των 9 χιλιοστών και 9 βολίδες. Επίσης, σε σχετικά μικρή απόσταση από το σημείο, στην περιοχή του Ρέντη, βρέθηκε και ένας γεμιστήρας πιστολιού με πέντε φυσίγγια.
...Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το αυτοκίνητο μάρκας «Volvo», το οποίο χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους οι δράστες, είχε κλαπεί στις 17 Ιανουαρίου, από έκθεση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στο 18ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στη Νέα Ερυθραία. Επίσης οι πινακίδες που είχε, είχαν κλαπεί την ίδια ημέρα από την ίδια έκθεση και ανήκουν σε άλλο αυτοκίνητο.
...Από την έκθεση αυτοκινήτων είχαν κλαπεί τότε συνολικά οχτώ αυτοκίνητα μάρκας «Βόλβο», ένα από τα οποία είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες της πρόσφατης ένοπλης ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας και το εγκατέλειψαν στο Ακραίφνειο. Άλλα τρία αυτοκίνητα από τα συγκεκριμένα οχτώ, είχαν χρησιμοποιηθεί για διακίνηση λαθρομεταναστών και κατασχέθηκαν στην Καβάλα και στη Λάρισα.

...Οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο οι δράστες της χθεσινής ληστείας στο περίπτερο, στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι, οι οποίοι στη συνέχεια πυροβόλησαν τους αστυνομικούς, να έχουν σχέση με τη ληστεία στα Άσπρα Σπίτια ή να προμηθεύτηκαν το αυτοκίνητο από άλλη ομάδα που ειδικεύεται στις κλοπές οχημάτων.
...Το «Volvo», καθώς και ένα «καλάσνικοφ» και ένα πιστόλι που άφησαν μέσα οι κακοποιοί όταν εγκατέλειψαν το όχημα στο Μοσχάτο, μετά την αιματηρή συμπλοκή, εξακολουθούν να ερευνώνται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.
...Μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η βαλλιστική έρευνα που θα καταδείξει αν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.
Επειδή η ληστεία στο περίπτερο στο Μενίδι έχει ομοιότητες με ακόμη μία ένοπλη ληστεία μετά φόνου σε περίπτερο στα Άνω Λιόσια, που έγινε πριν από λίγες ημέρες, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ερευνούν την πιθανότητα να πρόκειται για τους ίδιους δράστες.
...Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι αναζητήσεις από αστυνομικούς για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Σε ό,τι αφορά την κινητοποίηση που έγινε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του «volvo» με τους ένοπλους κακοποιούς, έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ ότι μετά το τηλεφώνημα για τη ληστεία στο περίπτερο στο Μενίδι οι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας «Δίας» εντόπισαν το όχημα στη λεωφόρο Κηφισού στο ύψος της γέφυρας Βρυούλων και το καταδίωξαν προς τον Πειραιά, ενημερώνοντας το κέντρο επιχειρήσεων.
...Μέσα σε τέσσερα λεπτά από τις 18:37 έως τις 18:41 από το κέντρο κινητοποιήθηκαν συνολικά 14 ομάδες «Δίας», δηλαδή 28 μοτοσικλέτες, με συνολικά 56 αστυνομικούς και 7 περιπολικά, καθώς και όλα τα οχήματα του Πειραιά με εντολή να συγκλίνουν στη λεωφόρο Κηφισού και να κλείσουν όλες τις διόδους διαφυγής των δραστών.
...Στον τόπο της συμπλοκής είχαν φτάσει και άλλα οχήματα, εκτός από τις δύο αρχικές μοτοσικλέτες, γι' αυτό και σφαίρες από τα όπλα των κακοποιών, εκτός από τους τέσσερις πρώτους αστυνομικούς δέχθηκαν άλλοι τέσσερις, οι δύο στα κράνη οι άλλοι δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα, χωρίς όμως να τραυματιστούν....Παρά την κινητοποίηση, πάντως, οι ένοπλοι ληστές κατάφεραν να διαφύγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: