Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μπαχρέιν.

15 Μαρτίου 2011
Ο βασιλιάς του Μπαχρέιν Χάμαντ Μπιν Ίσα αλ Χαλίφα κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες, μία ημέρα μετά την άφιξη στρατευμάτων των χωρών-μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η σιιτική εξέγερση....

...Με διάταγμά του ο βασιλιάς «εξουσιοδοτεί τον επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας του Μπαχρέιν να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών», όπως ανέφερε η ανακοίνωση η οποία αναγνώστηκε στην τηλεόραση. Γι' αυτό το σκοπό θα χρησιμοποιηθεί ο στρατός, η αστυνομία, η εθνοφρουρά και «κάθε άλλη δύναμη, αν αυτό κριθεί αναγκαίο».
...Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει από σήμερα και σε ολόκληρη τη χώρα για τους επόμενους τρεις μήνες.
...Η επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης χαρακτηρίστηκε στην ανακοίνωση «πράξη εθνικής ασφάλειας», ενώ επισημάνθηκε ότι επιβλήθηκε αφού απειλήθηκαν οι θεσμοί, η οικονομία και οι πολίτες του Μπαχρέιν.
...Εξάλλου ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στη διάρκεια συγκρούσεων με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στο Μπαχρέιν, όπως ανακοίνωσε μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας.
...Σύμφωνα με την πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, ο στρατιώτης πυροβολήθηκε από τους διαδηλωτές.
..Η Σαουδική Αραβία έστειλε περίπου 1.000 στρατιώτες χθες Δευτέρα στο Μπαχρέιν, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα περίπου 500, έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης του Μπαχρέιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: